Norditech tog hem vinsten i Demo Day – finalen i vårens Acceleratorprogram

19 september 2022

Den 17 mars var det dags för Demo Day – den stora finalen i Science Parks affärsutvecklingsprogram Tech-acceleratorn. Under kvällen presenterade några av länets häftigaste startups sina lösningar. Efter juryns överläggning blev det Norditech som tog hem vinsten på 10 000 kr för sin lösning ”LabelDetector” som förenklar lagerhantering och inventering.

Under tretton intensiva veckor har Acceleratorns programdeltagare vidareutvecklat sina affärsidéer. Gemensamt för idéerna är att de med hjälp av teknik ska bidra till att lösa olika samhällsutmaningar. På Demo Day fick de fem minuter på sig att vinna juryns hjärta och kamma hem förstapriset.

10 000 kronor för utveckling av sin idé

Philip Alm och David Bacelj presenterade Norditechs idé ”LabelDetector” – en kamerateknik som möjliggör automatisk lagerhantering och gör tusentals timmar av inventering och manuellt arbete till ett minne blott.

– Vårt mål är att göra fullt automatiserad lagerhantering tillgängligt för alla – och förändra lagerindustrin helt och hållet, sa David Bacelj om Labeldetector. Som vinnare får teamet 10 000 kr i utvecklingsmedel för att jobba vidare med sin idé.

Juryns motivering

Så här sammanfattade juryn den vinnande pitchen:

”Med en välarbetad pitch som gör ett komplext problem lätt att förstå har den här idén en stor marknad att närma sig. Genom att kombinera en teknisk lösning med ett samtida problem har teamet bakom lösningen stor potential att göra skillnad för sina framtida kunder.”

Det var en härlig kväll med många fantastiska idéer och människor! Vi blev glatt överraskade när vi lyckades ta hem vinsten i pitch-tävlingen och vi måste poängtera att vi ser enormt behov och hög potential för flera av deltagarnas idéer. Vi ser fram emot att följa dem vidare! Norditech kommer fortsätta fokusera på utvecklingen av LabelDetector systemet och det viktigaste vi kan göra idag är att färdigställa vår MVP med målet att senare genomföra en investeringsrunda, sa Philip och David efter att ha tagit emot vinsten.

Stort grattis önskar vi teamet på Norditech!

Om Science Parks Acceleratorprogram

Science Parks Accelerator är ett program för dig som vill satsa på din affärsidé för att utveckla den vidare. Programmet arrangeras två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. Programmet löper över en begränsad tid – oftast åtta till tio veckor. Under programmets olika träffar får du som deltagare ta del av individuell affärsutveckling, värdefulla nätverk, experthjälp, föreläsningar och coworking.