Norditech lanserar STELLA – ett banbrytande AI-ramverk för utvecklare

12 januari 2024

Den 9 januari lanserade Science Parks inkubatorföretag Norditech första versionen av ett nytt AI-ramverk för utvecklare och teknikavdelningar. STELLA utgör en viktigt pusselbit i Norditechs vision om att demokratisera användandet av artificiell intelligens.

STELLA är ett innovativt verktyg som utnyttjar den senaste tekniken inom AI för att hjälpa utvecklare och teknikavdelningar att effektivisera sina arbetsprocesser.

Det här kan STELLA hjälpa utvecklare och företag med:

  • Automatisera arbetsflöden och uppgifter
  • Bygga upp digitala arbetsgrupper
  • Integrera API:er och tjänster
  • Skapa intelligenta chattbotar
  • Påskynda av utvecklingen av applikationer drivna av så kallade storskaliga språkmodeller (som till exmpel ChatGPT)
  • Upptäcka mönster och trender i ostrukturerad data
  • Skapa innehåll

 

BETA-versionen av Stella lanseras med öppen källkod, vilket betyder att vem som helst kan se koden, testa den och använda den i sin programmering.

Philip Alm som driver företaget Norditech i Jönköping föreläser på AI-dagen 2023. Han står på en scen med lila bakgrund och i förgrunden syns huvuden på människor i publiken.

Ett steg mot att demokratisera användandet av artificiell intelligens

STELLA är ett stort steg framåt för Norditech, som drömmer om att göra AI-teknik mer tillgängligt för alla. Men det här är bara början på Filip och Davids storslagna planer.

Nästa steg för Norditech är tjänsten VISS.AI. Det är ett visuellt verktyg som kommer låta vem som helst jobba med AI i stor skala – inte bara utvecklare. STELLA är första steget mot VISS.AI, och är tekniken som driver hela plattformen.

Philip Alm, medgrundare av Norditech

Med STELLA-uppföljaren VISS.AI ska du enkelt kunna skapa applikationer som drivs av AI, och det helt utan att skriva någon kod. Verktyget är visuellt och användarvänligt, vilket gör att du snabbt kan integrera med olika API:er och tjänster, samt skapa dina egna AI-applikationer på bara några minuter. VISS.AI ägs av Norditech.

Om Norditech

Norditech, som grundades av Philip Alm och David Bacelj, är en innovativ startup som gått från IT-konsultfirma till utvecklare av banbrytande teknik. Idag består teamet av flera engagerade utvecklare och ingenjörer som vill utforska nya gränser inom AI och dataanalys.

2022 tilldelades Philip Alm och David Bacelj priset ”SKAPA talang för unga innovatörer

Från Startupprogrammet till Inkubatorprogrammet

Under vintern 2021-2022 deltog Philip och David i Science Parks Startupprogram. Programmet avslutades med pitchtävlingen Demo Day, där Norditech kammade hem första pris. Idag är Norditech deltagare i Inkubatorprogrammet, som är den del av Science Parks verksamhet där det finns bäst förutsättningar att hjälpa till när det kommer till innovativa idéer med stor potential och hållbarhetsfokus.

Under inkubationen, som normalt pågår 6-24 månader, får deltagarna skräddarsydd affärsutveckling med fokus på att ta idén och affären till nästa nivå. Företagen i inkubatorn arbetar med Science Parks egna affärsutvecklare men också med externa specialister.

Science Parks affärsutvecklingschef Peter Schön står i en lounge i Science Park Towers

Peter Schön, affärsutvecklingschef Science Park.

– För oss på Science Park är det superspännande att få vara med och stötta ett bolag som kan förändra hur vi utnyttjar AI oavsett storlek på bolag eller förkunskaper. Philip och David visar att det är möjligt att skapa revolutionerande lösningar inom digital transformation oavsett var man befinner sig i världen.