Julared med Hagårds Lagård är Årets Nytänkare i Habo 2021

9 december 2021

Jessica och Håkan Hagård, grundarna av Julared med Hagårds Lagård, utnämns till Årets Nytänkare i Habo 2021. Under en tid av osäkerhet har de vågat utveckla sitt erbjudande med någonting helt nytt, nämligen camping-trenden Glamping.

Friluftsliv med stormkök och hårda liggunderlag är inte för alla. Däremot har trenden kallad Glamping, där du kommer nära naturen och samtidigt får leva lite lyxigt, vuxit sig stark de senaste åren. Under ett antal år har äventyrliga Hagårds Lagård erbjudit allt från Zipline till höghöjdbana. Under 2020 valde entreprenörerna Jessica och Håkan Hagård att utöka sitt erbjudande med det populära Glamping-konceptet.

Belönas med 15 000 kr

För sin modiga satsning, som skedde mitt under pandemin och i en tid av osäkerhet, belönas de nu som Årets Nytänkare i Habo kommun. Bakom priset står Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län. Utmärkelsen delades ut av Science Parks affärsutvecklare Kristian Hyttinen och Habo kommuns näringslivsansvariga, Monika Raske,  den 26 november. Som vinst fick grundarna ta emot en prischeck om 15 000 kr från Tillväxtstiftelsen.

Det kändes hedrande när Monika Raske ringde och meddelade att vi vunnit. Vi blev jätteglada!

Håkan Hagård

”Det är kul att bli uppmärksammad”

Att starta och driva företag kan innebära hårt arbete. Så här beskriver Håkan hur det senaste året har varit:

Det är enormt roligt men också hårt arbete att starta ett mindre företag och få det att rulla. Vi har kämpat hårt med att få hela pusslet att gå ihop med familj, barn och företag. För företagets del har det varit mycket att sätta sig in i; ekonomi, regelverk, rutiner samtidigt som vi renoverat byggnader, skapat aktiviteter och paket, arbetat med marknadsföring och sedan driftat hela verksamheten med att ta emot kunder.

Innan säsongen var slut hade entreprenörerna hunnit köpa 4 glampingtält. Nu rustar de för fullt inför säsongen 2022.

Vi hoppas att det ska rulla på bra, hittills har vi främst haft gäster från närområdet inom en tiomils radie. Nu hoppas vi att även tyskar, holländare och danskar kan tänka sig det här, säger Håkan Hagård till Jönköpings Posten.

Motiveringen löd:

”Årets Nytänkare i Habo Kommun har vågat att satsa på något helt nytt i en tid som präglats av extrem osäkerhet, i spåren av pandemin. Genom att utöka sin verksamhet med det starkt växande konceptet Glamping så har man öppnat upp för, och hittat nya kundsegment. Man har genom sitt nytänkande stärkt både sitt eget erbjudande och bidrar även till att utveckla turistnäringen i Habo kommun i stort.”

Om Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län

Tillväxtstiftelsens ändamål är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län. Stiftelsens uppdrag är långivning, bidrag och utfärdande av stipendier till innovativa företag i tidiga faser. I uppdraget ingår också att anordna utbildningar och seminarier.