En flygande drönare i skogslandskap

Joachim Stenberg och UAS Intelligence är Årets nytänkare i Mullsjö 2022

9 januari 2023

Det var en märkbart rörd entreprenör som hyllades när Tillväxtstiftelsen delade ut utmärkelsen Årets nytänkare på Mullsjö Utveckling och Företagarna Mullsjös årliga julmingel. Elin Ohlsson, affärsutvecklare på Science Park, och Pernilla Bernhardsson, näringslivsansvarig på Mullsjö Utveckling fanns på plats för att dela ut priset till årets vinnare: Joachim Stenberg, grundare av UAS Intelligence.

– Jag är fortfarande tagen över uppmärksamheten. Detta betyder otroligt mycket för mig som egenföretagare. Det motiverar och engagerar, samtidigt som det är ett personligt bevis på att jag når ut med mitt företag. Det är det bästa med priset. Att sedan få 15.000 kronor strax innan jul, ja, det är ju otroligt välplacerat, säger Joachim om utmärkelsen.

 

Joachim driver sedan 2021 sitt företag som tillverkar och utvecklar plattformar för UAS (Unmanned Aircraft System) – som används i till exempel drönare. Joachims system och drönare har många användningsområden. De kan till exempel hjälpa Räddningstjänsten att hitta bränder, upptäcka värmeläckage i villor eller beräkna granbarkborrens spridning i skogarna. Och förutom att utveckla själva systemen samarbetar UAS Intelligence även med Yrkesakademin där de erbjuder operatörsutbildningar för drönarflygning.

Här kan du läsa Jönköpingspostens reportage om UAS Intelligence, som publicerades den 23 augusti 2022. 

Motivering:

Årets Nytänkare har en förmåga att se möjligheter och skapa nya affärsområden. Detta med hjälp av teknik som kan användas både mot privatpersoner, företag och offentlig verksamhet. Grattis Joachim Stenberg och UAS Intelligence.

Om Tillväxtstiftelsen:

Tillväxtstiftelsens ändamål är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län. Stiftelsens uppdrag är långivning, bidrag och utfärdande av stipendier till innovativa företag i tidiga faser. I uppdraget ingår också att anordna utbildningar och seminarier.

Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamheter med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.

 

Tre personer håller en stor vinstcheck och ler.