Joakim Staberg, grundare och VD på Inventech Europe står på en scen och tar emot priset Årets innovation 2017.

Inventech Europe AB stod för Årets innovation 2017

22 april 2017

Sedan 2009 har Science Park Jönköping delat ut priset för Årets Innovation – i år tillsammans med Almi och Region Jönköpings Län. På Jönköpingsgalan den 22 april stod det klart att Inventech Europe AB kammade hem priset för sin produkt Embroline, en banbrytande trådinfärgningsenhet för brodyrmaskiner.

Utmärkelsen Årets innovation delas ut till ett företag i dess nätverk som med ny teknik, hög ambition och drivkraft visat på god tillväxtpotential.

Motiveringen till vinnaren Inventech Europe AB lyder:

Genom en briljant idé hemma i vardagsrummet hos sin mamma fick denna entreprenör en vision om att förändra en hel bransch. Årets innovation möjliggör inte bara nya uttrycksformer för designers – den effektiviserar produktionen och minskar miljöpåverkan i en hel industri. Efter många års slit har lösningen som kommer att revolutionera sin bransch lanserats – ett vinnande koncept för världens alla textilkonsumenter.

 Årets Innovation i Jönköpings län är Inventech Europe och Embroline, världens första digitala trådfärgningsmaskin. Almi och Science Park ser fram emot att jobba med er för att skapa ett storbolag som skapar många nya innovationer och jobbtillfällen i regionen.

Tidigare vinnare

Tidigare har bland andra FGRS – Flue Gas Recovery Sweden, Inero, DreamyDot, CombiQ och Infobric tilldelats utmärkelsen Årets innovation.