Här är Årets nytänkare 2023

31 december 2023

Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län har, tillsammans med Science Park och länets kommuner, instiftat priset Årets nytänkare. Målet är att främja och stödja nytänkande och entreprenörskap i länet samt lyfta fram goda förebilder som genom sitt arbete inspirerar andra att tänka stortPristagaren belönas med 10 000 kronor, och priset delas ut i samtliga 13 kommuner i Jönköpings län.  

Årets nytänkare i Vetlanda kommun

Inredningsbutiken Firma Fanfar, ledd av Ida Englund och Tobias Jansson, är Årets Nytänkare i Vetlanda kommun.  

“Genom kreativitet och engagemang har Årets Nytänkare förflyttat sig från att vara en butik till en betydande destination med stor attraktionskraft. Företaget bidrar till hållbar platsutveckling och att sätta Vetlanda på kartan. De har visat på stort mod och nytänkande i sitt entreprenörskap som kan inspirera andra att tänka nytt.” 

Årets nytänkare i Gislaved kommun

Bengt Palmquist och Hans Brunström på Gislaved Energipark är Årets nytänkare i Gislaved kommun. Denna AI-styrda energipark, som förväntas vara klar under 2024, introducerar ett unikt energikoncept med tre huvudkomponenter: solceller för energiutvinning, energilagring med återvunna elbilsbatterier och vätgasproduktion.  Konceptet är lokalt framtaget för att möta den globala efterfrågan på smart energieffektivitet.

Årets nytänkare i Mullsjö

Stefan Persson och Tom Svahn, med företaget Boatshield AB som säljer båttillbehör, är Årets Nytänkare i Mullsjö 2023. De fick, förutom äran, diplom och blommor, även en check på 10 000 kronor.

Motiveringen lyder:

Med passionen för sina intressen som drivkraft utvecklar årets nytänkare i Mullsjö kommun innovativa lösningar på självupplevda problem. Tydligt fokus på kundnyttan i kombination med hög servicegrad är framgångsfaktorer. Genom affärsmässiga och nytänkande samarbeten samt effektiv marknadsföring når de redan ut till många kunder. 

Årets nytänkare i Vaggeryd

Håkan Johansson och Dennis Palmqvist, Håkans Fastighetsservice AB, i Skillingaryd är Årets nytänkare i Vaggeryd 2023.

Motiveringen lyder:

Genom nya kanaler och nya erbjudande skapar ”Årets nytänkare” i Vaggeryds kommun engagemang och intresse hos en allt bredare målgrupp. Genom nära samarbete med skola och hållbarhet i fokus, lyfter årets vinnare en traditionell branschen nya affärsområden.