Veronica Löfgren, grundaren av Grow n Glow, tar emot priset och checken för årets nytänkare. Hon står tillsammans med affärsutvecklaren Emma Ingelow och tar emot pris och blommor.

Grow n Glow är Årets nytänkare i Vetlanda 2021

28 oktober 2021

Veronica Löfgren, grundaren av Grow n Glow, är Årets nytänkare i Vetlanda 2021. Utmärkelsen delades ut under en festlig prisceremoni den 22 oktober. ”Jag blev otroligt glad, det kom helt oväntat!”, säger Veronica.

Veronica har många års erfarenhet av att arbeta med människor och över 15 års kunskap från att jobba i internationella bolag. Under våren 2021 bestämde sig Veronica dock för att våga testa något nytt och använda sin stora kunskap inom HR i egen regi.

Sedan maj 2021 driver hon Grow n Glow, där hon erbjuder coachning och tjänster inom HR för företag och privatpersoner. Från sitt kontor i Vetlanda tar hon nu uppdrag i hela södra Sverige.

Under fredagen den 22 oktober tilldelades hon Tillväxtstiftelsens utmärkelse för sitt nytänkande. Stipendiet, bestående av 15 000 kronor, delades ut av Science Parks affärsutvecklare Emma Ingelow.

  • Jag blev otroligt glad för priset, det kom helt oväntat! När jag tog fram min affärsplan så utgick jag ifrån mina kunskaper, vad jag är bra på, vad jag tycker är kul och därmed skulle kunna erbjuda företag och privatpersoner, säger Veronica.

Så här löd juryns motivering:

”Med modet att våga bryta vardagens trygghet och kasta sig ut i entreprenörskapets nya utmaningar erbjuder Veronika sin kunskap inom HR och coachning ”on demand” helt efter företagets eget behov och önskemål. Veronika har lång erfarenhet av HR frågor i internationella företag där hon arbetat både strategiskt och operativt med det mesta inom HR området. Veronika är också ny certifierad coach och stöttar med framgång ledare och chefer i sin nya roll.”  

– Genom olika nätverk har jag mött Veronica under många år i sina tidigare roller. Veronica lyckas så bra med sitt entreprenörskap genom att vara nyfiken, framåtsyftande och modig i personliga möten. Hon har identifierat och analyserat ett hål på marknaden som hon fyller med sin affärsidé, säger Science Parks affärsutvecklare Emma Ingelow.

Stort behov av HR stöd och coachning 

– Jag har tänkt i flera år att det finns många mindre företag i regionen som förmodligen skulle behöva hjälp inom HR eftersom de oftast inte har någon anställd med den kunskapen. Behovet av coachning för ledare och medarbetare har också ökat i den föränderliga värld med höga krav som vi lever i, menar Veronica.

”En riktig ego-boost!”

Grow n Glows kunder kan själva bestämma vad de vill ha hjälp med och i vilken omfattning, och därmed behöver de inte dra på sig några onödiga kostnader. De kan också välja om Veronica ska vara på plats på företaget, på hennes kontor eller om kontakten ska ske på distans.

Mina uppdrag kan ta allt från ett par timmar till längre perioder. Det är stort som smått och helt utifrån kundens behov.

Hur känns det att som ny entreprenör bli uppmärksammad som Årets nytänkare?

”Det känns fantastiskt bra! En riktigt ego-boost och jag hoppas jag kan inspirera andra att våga ta klivet och starta eget.”

Om Årets Nytänkare

Årets nytänkare delas ut av Tillväxtstiftelsen, som är en av Science Parks finansieringsmöjligheter. Stipendiet delas ut varje år i länets samtliga kommuner i syfte att stimulera och uppmuntra nytänkande entreprenörer. Priset är även ett sätt att lyfta fram goda förebilder som kan inspirera andra att tänka stort och satsa på sina affärsidéer.