Forssa Kvarnagård är Årets nytänkare i Sävsjö 2021

11 januari 2022

I Sävsjö avslutades 2021 med en högtidlig prisutdelning, som hyllar lokala entreprenörer och företagare som vågar tänka nytt. Den 15 december var det nämligen dags att dela ut utmärkelsen Årets nytänkare 2021. I år var det Therese och Claes Rostedt som fick ta emot priset och 15 000 kronor, för sitt arbete med Forssa Kvarnagård.

Bakom priset står Tillväxtstiftelsen, som delar ut Årets nytänkare varje år i samtliga tretton kommuner i Jönköpings län. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap, samt att lyfta fram goda förebilder som genom sitt arbete inspirerar andra att tänka stort. På plats för att dela ut priset den 15 december, fanns bland annat Science Parks affärsutvecklare samt näringslivschef på Sävsjö kommun, Patrick Blomström.

Om Forssa Kvarnagård

Forssa Kvarnagård är ett kvarn- och gårdsbageri som drivs knappt en mil utan för Sävsjö. Här mals ekologiskt odlat spannmål, som mals på plats till mjöl av högsta kvalitét och stenugnsbakas till bland annat surdegsbröd. Bakom bolaget står Therese och Claes Rostedt, som erbjuder allt från nybakta bullar, bröd och kulinariska pizzor i sitt café. Bageriets kunder kan bland annat även köpa med färdiga pizza- eller pepparkaksdegar, för att sätta guldkant på hemmamiddagen.

År 2021 var ett år som präglades av Covid19-pandemin. Men istället för att ligga lågt valde Therese och Claes att accelerera och utveckla verksamheten istället.

Vi är så stolta, tacksamma och glada att ha blivit utsedda till Årets nytänkare! Tack!

Skriver grundarna på sin Facebooksida.

Motivering

”Årets nytänkare i Sävsjö kommun har tagit sats istället för att backa i en utmanande tid. De har vågat bygga ut och bygga nytt, med ett hållbarhetsfokus i alla led. Uttrycket ”från ax till limpa” har aldrig känts så verkligt som på Forssa Kvarnagård”.

Om Tillväxtstiftelsen:

Tillväxtstiftelsens ändamål är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län. Stiftelsens uppdrag är långivning, bidrag och utfärdande av stipendier till innovativa företag i tidiga faser. I uppdraget ingår också att anordna utbildningar och seminarier.

Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamheter med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.