Gruppbild på Eva Sjöman, Elin Ohlsson, Simone Kamm och Johan Thorsell

Eva Sjöman och Chokladharmoni är Årets nytänkare i Vaggeryd

9 december 2022

Den 6 december fick en överraskad och mycket rörd pristagare ta emot Tillväxtstiftelsens utmärkelse ”Årets nytänkare i Vaggeryd 2022” och 15.000 kronor. Stämningen var på topp när Science Parks affärsutvecklare Elin Ohlsson, Simone Kamm och Johan Thorsell från Vaggeryds kommun överraskade entreprenören Eva Sjöman i hennes butik Chokladharmoni i Skillingaryd.

Årets nytänkare delas ut varje år i Jönköpings läns samtliga tretton kommuner. Bakom priset står Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län, som med hjälp av Science Park och respektive kommuns näringslivsavdelning utser pristagaren. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap, samt att lyfta fram goda förebilder som inspirerar andra att tänka nytt.

Idag är känslorna utanpå! Jag blev tidigare utsedd till Årets nytänkare 2022. Tusen tack, alla inblandade. Vilken julklapp!!!

Eva på Chokladharmonis Instagram.

Gruppbild på Eva Sjöman, Elin Ohlsson, Simone Kamm och Johan Thorsell

Chokladharmoni grundades år 2019 och erbjuder inte bara ett läskande utbud över disk. Du kan även ta del av både chokladprovningar och kurser i pralintillverkning. Eva jobbar som tandhygienist på halvtid och har öppet i chokladbutiken några timmar i veckan.

Motivering:

Med kreativitet och nyfikenhet har Årets Nytänkare successivt vidareutvecklat sin affärsidé från försäljning av produkter – till tjänster, kursverksamhet och nya samarbeten.

Tidigare vinnare i Vaggeryds kommun:

2021 Per Jansson, Comptech
2020 Karolin Grunditz och Andreas Ahlgren, Fyra ess
2019 Ulrica Björnhag och Carl-Johan Bertilsson, Hagshultskossorna

Om Tillväxtstiftelsen:

Tillväxtstiftelsens ändamål är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län. Stiftelsens uppdrag är långivning, bidrag och utfärdande av stipendier till innovativa företag i tidiga faser. I uppdraget ingår också att anordna utbildningar och seminarier.

Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamheter med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.