Industrikoncernen Ernströmgruppen köper in sig i inkubatoralumnen Bondtech

26 augusti 2022

Värnamobaserade Bondtech som producerar nyckelkomponenter till 3D-skrivare har en ny majoritetsägare i industrikoncernen Ernströmgruppen. Bondtech var under 2016-2018 en del av Science Parks inkubatorprogram och är idag global marknadsledare i sin bransch. I samband med att Ernströmgruppen köper in sig gör Science Parks såddkapitalbolag Speed Capital exit ur Bondtech.

Sedan etableringen 2014 har Bondtech snabbt utvecklats till en global teknisk marknadsledare av nyckelkomponenter till 3D-skrivare. Den innovativa tekniken gör det möjligt att öka utskriftshastigheten, spara tid och minska kostnaderna för 3D-utskrifter.

Bondtech har bland annat utsetts till Årets innovation i Jönköpings län 2018, Årets Gasellföretag 2021 och bolagets grundare Martin Bondéus har varit nominerad till Årets Entreprenör.

Idag har bolaget 18 anställda och bedriver sin verksamhet från bolagets lokaler i Värnamo. Entreprenörerna, Martin Bondéus och Henrik Engqvist kommer att fortsätta driva företaget med strategiskt stöd från Ernströmgruppen.

Bondtech har haft en fantastiskt fin tillväxtresa och i samband med att de nu får in Ernströmgruppen som partner gör vi exit ur bolaget. Det ska bli spännande att följa Bondtechs fortsatta utveckling framöver och vi är stolta över att ha fått vara med på ett hörn. Vi önskar bolaget all lycka till framöver, säger Lovisa Skyborn, ansvarig för Speed Capital.

Om Ernströmgruppen

Ernströmgruppen är en familjeägd industrikoncern och förvärvskonglomerat som tillsammans med entreprenörer vill bygga bättre företag för framtida generationer.

Om Speed Capital

Speed Capital investerar upp till 500 000 kronor i tillväxtföretag i Jönköpings län.
Speed Capital drivs som ett dotterbolag till Science Park Jönköping och med finansiering från Tillväxtstiftelsen.