Dörrarna har öppnats för Science Park Workspace

12 januari 2024

Den 8 januari öppnades portarna till Jönköpings senaste coworkingsatsning – Science Park Workspace. Ett nytt coworking-koncept med flexibilitet i fokus. I de ljusa, naturnära omgivningar finns kontor för såväl stora som små företag.  

Från vision till verklighet

Under flera år har Science Park haft tanken om att skapa nya, flexibla arbetsplatser, men saknat rätt miljö för att sätta planerna i verket. I samband med byggnationen av Science Park Towers blev ytor i Science Park House lediga, och möjligheten att förverkliga planerna om en ny coworking öppnades. I början av januari stod renoveringen klar, och Science Park Workspace öppnade upp för allmänheten.

Ett efterfrågat komplement till klassiska kontor

–  Tanken om att skapa en ny öppen arbetsplats har funnits länge. När vi lämnade lokalerna i House så bestämde vi oss för att förverkliga vår vision om ett nytt Workspace, berättar Zarah Malm, fastighets- och serviceansvarig på Science Park. 

Då fler och fler entreprenörer och företagare tröttnat på att stänga in sig i sina kontor, har efterfrågan på coworking-miljöer där du kan nätverka och ha människor omkring sig ökat.

–  Vi har öppnat Workspace för att vara attraktiva i det nya arbetssättet som marknaden efterfrågar – och för att komplettera vårt befintliga erbjudande av kontorsmiljöer och arbetsplatser.

Science Park Workspace skräddarsyr kontorslösningar för företagarnas behov

Efter en noggrann omvärldsanalys, med både marknadens önskemål i åtanke och inspiration från arbetsmiljöer i andra städer, skapade Science Park ett Workspace med flexibilitet i fokus. Konceptet erbjuder inte bara tillgänglighet dygnet runt utan även ett varierat utbud av arbetsplatser, skräddarsydda för företagarens unika behov. Här finns allt från öppna kontorslandskap med fasta och flexibla skrivbordsplatser, till stängda kontor. Beroende på önskemål och behov, finns det möjlighet att hyra en plats en dag i veckan, ett par gånger i månaden eller varje dag.

Läs mer om vårt serviceerbjudande och om våra abonnemang.

Vem kan sitta i Science Park Workspace?

– Vår önskan är att skapa en mix av företag som inte bara ser ytorna som sina arbetsplatser utan som engagerar sig i och är nyfikna på hela det koncept Science Park erbjuder. Här har du möjlighet att dra nytta av våra affärsutvecklare, delta i spännande event och samarbeta med övriga hyresgäster och studenter. Vi välkomnar företag som ser värdet av att vara en del av vår community och samtidigt dra nytta av den kreativa energi som våra studenter tillför. Detta är ett lyft för Jönköpings näringsliv, konstaterar Zarah.

Science Park Workspace främjar ett bredare entreprenörskap och är en plats för företag att mötas och utbyta kompetens. Utöver detta har Science Park numera två fastigheter som rymmer fler företag, vilket attraherar både nationella och internationella besökare.

–  Närheten till Jönköping University gynnar företagen och stärker hela näringslivet, avslutar Zarah.

En riktigt bra mötesplats för Jönköpingsborna

–  Fördelen med coworking är flexibiliteten. Du kan sitta och jobba här bara två dagar om du vill. Det tror jag lockar många. Vi hoppas på ett härligt flöde av människor och företag i lokalerna. Drömmen är att det här ska bli en riktigt bra mötesplats för Jönköpingsborna, säger Malin Rosenberg, JKPG Fast.

Som hyresgsäst i Science Park Workspace har du även tillgång till gym i samma fastighet och kan till viss del använda lokaler även i Science Park Towers.

Välkommen på invigning av Science Park Workspace

Läs mer om eventet och anmäl dig här

Vill du boka en plats i Science Park Workspace? Hör av dig till oss!