CombiQ tecknar avtal med Strömsholmen – lanserar ny innovativ IoT-tjänst

6 september 2021

Spectria Invests portföljbolag CombiQ fortsätter bidra till digitaliseringen inom industrin. Nu tecknar de avtal med Strömsholmen, ett globalt marknadsledande företag inom gasfjädrar och gashydrauliska system. Genom samarbetet lanseras nya digitala tjänster och innovativa produkter som hjälper Strömsholmens kunder att förbättra produktionsflöden och att effektivisera processer.

Det Science Park baserade bolaget CombiQ utvecklar och tillhandahåller anpassade IoT-lösningar (Internet of Things) som hjälper företag att digitalisera och automatisera sin verksamhet. Sedan starten 2007 har CombiQ arbetat med ett flertal internationella företag för att ta fram nya digitala och innovativa lösningar som skapar affärsnytta inom industrin.

Nytt samarbete med världsledande bolag

Nu meddelar CombiQ att de tecknat avtal med industriföretaget Strömsholmen, som är en världsledande leverantör inom gasfjädrar och gashydrauliska system. I ett pressmeddelandeskriver dem:

”Baserat på CombiQs elektronik för insamling av data samt molntjänst har Strömsholmen utvecklat ett helt nytt erbjudande: Toolmind. Med Toolmind får Strömsholmens kunder en ny digital lösning för att effektivisera underhåll och minimera driftstörningar i sin produktion.” 

Kai Walkendorff, VD på CombiQ, kommenterar i pressmeddelandet det nya avtalet så här:

Avtalet med Strömsholmen är mycket viktigt för oss och ger dessutom bevis på att vi har förtroende att leverera till företag med världsledande produkter och tjänster.

CombiQ en del av investeringsfonden Spectria Invest

2019 investerade den Science Park-baserade investeringsfonden Spectria Invest i CombiQ. Så här säger Gustav Österström, VD på Science Park, om IoT-bolagets bidrag till digitaliseringen inom industrin.

Vi tror stenhårt på den digitala transformationen inom industrin och att företagen vill ta datadrivna beslut inom exempelvis produktion och underhåll. CombiQ har via sin IoT-lösning tagit en intressant position på marknaden. Via samarbetet med Strömsholmen kommer CombiQs teknologi in i en mycket spännande applikation, som dessutom rullas ut internationellt.

Om Spectria Invest

Spectria Invest är en investeringsfond som investerar i regionala tillväxtbolag med en verifierad affärsmodell och god utvecklingspotential. Fonden ska bidra till att företag utvecklas, genom både kapital och ett aktivt ägande.