Carola har gett nytt ljus åt innovationsförmågan i länet

23 juni 2021

Missionen att få individer, team och etablerade bolag i länet att vilja – och våga – tänka om, är någonting som utmärkt Carola Öbergs arbete på Science Park. Den starka viljan att angripa utmaningar ur nya perspektiv och med hjälp av kreativa processer, har varit ledstjärnan som fört hennes arbetet framåt. Mission accomplished! I juni 2021 går Carola i pension och hon gör det med flaggan i topp. Närmare bestämt med 200 företagsuppdrag och 27 innovationsrace med 91 bolag i ryggen.

Carolas resa på Science Park inleddes 2015. På den tiden drev hon Innovationsfabriken Småland – ett pilotprojekt med fokus på innovationsinsatser i Gnosjö och Gislaved med omnejd.

Vi såg en tydlig synergi mellan Innovationsfabriken och vårt då nya projekt Innovation Runway. Och det var så Carola kom in i vår verksamhet, vilket vi förstås är väldigt glada över!

Gustav Österström, VD, Science Park

Med en aldrig sinande drivkraft och unik passion för de etablerade företagen i länet, har Carola projektlett Innovation Runway i drygt sex år. Ett arbete som bidragit till att Science Park har positionerat sig som en aktör som tillhandahåller innovationsstöd till etablerade företag, men också till att nya initiativ kommit på plats i organisationen.

Insatser som gjort avtryck lokalt som globalt

De bolag och kollegor som jobbat med Carola har haft förmånen att få ta del av hennes gedigna kompetenser och erfarenheter från tidigare yrkesroller och uppdrag. Insatser som gjort avtryck både lokalt, nationellt och globalt.

Förutom projektledning av olika innovations- och affärsutvecklingsprojekt i Jönköpings län, har Carola bland annat en bakgrund som egenföretagare inom kommunikation och marknadsföring. Mellan 2000-2006 var hon VD på Aspeqt AB, ett bolag inom belysningsbranschen. Hon har även axlat rollen som sälj- och marknadschef påETAC, som erbjuder produkter till individer med nedsatt rörelseförmåga. Det var även på ETAC hon senare fick det stora uppdraget att sjösätta verksamheten i USA – närmare bestämt Milwaukee – där hon bodde och jobbade i 6 år. Ledamot i regeringens nationella innovationsråd, är ytterligare en post som kvalar in på Carolas CV.

Prisad för sitt engagemang

År 2017 fick Carola ta emot Årets Samverkanspris, som delades ut av Automation Småland med motiveringen:

”Med till synes ändlös energi, kreativitet och entusiasm har Carola Öberg oegennyttigt bidragit till att utveckla projekt, affärs- och innovationsprocesser för organisationer och företag. Att hennes regionala och nationella uppdrag som innovationsrådgivare länkar till nya tvärfunktionella samverkansmöjligheter har ytterligare bidragit till utmärkelsen.”

Carlobolaget i Anderstorp är ett av de bolag som Carola och teamet på Innovation Runway gjort framgångsrika innovationsinsatser. Såhär säger en av bolagets ägare Tommy Hultqvist:

– För mig och Carlobolaget har Carola alltid stått för positiv energi och en järnvilja att genomföra det hon företar sig – rak i sina åsikter. Jag önskar henne allt gott i framtiden!

Ett stort tack från kollegorna på Science Park

Tack Carola! Ditt arbete har bidragit till ett mer innovativt län, med bolag som står starka inför framtidens utmaningar. Och tusen tack för all den energi och kunskap du spridit både till bolag och kollegor under dina år hos oss. Vi önskar dig all glädje och lycka, nu när du tar klivet mot en ny fas i livet.

– Sammanslagningen av Innovationsfabriken och Science Parks Innovation Runway blev mycket lyckad och en stor anledning till det har varit Carola. Carola har sedan dag 1 visat ett imponerande engagemang och även en stark genomförandekraft, allt med syftet att på bästa sätt stötta länets etablerade företag att få fram nya innovationer och nya affärer. Jag är glad över att få ha haft förmånen att arbeta nära Carola. Det är mycket både jag och organisationen har lärt oss och nu vill jag å hela Science Parks vägnar säga ett stort tack och lycka till när det är dags för pension! Gustav Österström, VD, Science Park Jönköpings län