Årets innovation till Inero

15 oktober 2012

På Jönköpingsgalan delade Science Park Jönköping ut priset Årets Innovation till Ingvar Nero och företaget Inero. Produkten Ingvar tagit fram är ett modernt översvämningsskydd – ett system med en lätt men stark barriär av aluminium som kan fogas samman som ett pussel och bli en lång kedja och förstärkas med plast för att bli vattentätt.

– Om du ska bygga en barriär för att skydda dig mot en översvämning går det åt cirka 7 000 sandsäckar för att göra en 183 meter lång barriär. För fyra man är det ett jobb som tar fem dagar, förklarar Ingvar Nero. Ineros översvämningsskydd för samma sträcka kan fyra man montera på 90 minuter. Siffror som gör det lätt att förstå varför myndigheter, räddningstjänster och försäkringsbolag alla är oerhört intresserade av produkten.

Motiveringen till priset lyder:

Genom att erbjuda en enklare, flexiblare och billigare lösning än konkurrenterna har bolaget möjlighet att ta en rejäl marknadsandel på en växande internationell marknad. Bolaget har genom nöjda kunder och bästa sortens referenser satt grunden för en kraftig tillväxt. Grundaren har visat en stor vilja att baserat på sin innovation, bygga en stark plattform som också möjliggör denna utveckling. De goda förutsättningarna för ett framtida storbolag i kombination med de positiva samhällseffekterna som bolaget bidrar till gör att årets innovation 2012 går till Inero AB.