En person ligger på en sjukhusbrits med en mätare kopplade till sitt finger. En person i röda sjukhuskläder står vid sidan och håller i personens arm.

Skogh Innovations

Skogh Innovations utvecklar ett hjälpmedel som ska underlätta arbetet vid artärkatetersättning. Bakom affärsidén står narkosläkaren Johan Skogh.

– Ända sedan jag började jobba som narkosläkare på Ryhov för 20 år sedan har jag funderat på innovationer som skulle underlätta moment i mitt dagliga arbete. Jag är tacksam att jag nu har fått möjligheten att samarbeta med Science Park med idén jag klurat på under längst tid, berättar Johan.

Johan Skogh

Vill bidra till att effektivisera vårdens resurser

En artärkateter är ett tunt, ihåligt rör som placeras inuti en artär i kroppen. Den används bland annat när det finns ett behov att göra noggranna och kontinuerliga blodtrycksmätningar. Detta ingrepp är en mindre operation som i dagsläget genomförs på olika sätt, beroende på vilka lokala förutsättningar som finns. Nu utvecklar narkosläkaren Johan Skogh en ny produktinnovation som skapar möjligheten att standardisera utförande av ingreppet. En innovation som effektiviserar utnyttjandet av vårdens resurser.

Nu utvecklas och testas den patentsökta idén. Produkten förväntas nå marknaden under 2023.

En del av Science Parks inkubator

Skogh Innovations var en del av Science Parks inkubator från den 1 december 2021 till den 30 november 2023.

Science Parks inkubator stöttar nya och innovativa startups som strävar efter att göra verklig skillnad för både samhälle och planet. Här får entreprenörer den hjälp de behöver för att ta nästa steg mot lönsamhet och hållbar tillväxt. Programmet pågår under 6 till 24 månader och erbjuder bland annat skräddarsydd affärsutveckling varje vecka, hjälp att hitta finansiering och tillgång till verktyg och modeller.

Är du nyfiken på att veta mer om inkubator-programmet?

Läs mer om inkubator-programmet här
Vill du veta mer om Skogh Innovations eller vårt inkubatorprogram?
Science Parks affärsutvecklare Henning Lindberg står i en lounge i Science Park Towers
Henning Lindberg
Affärsutvecklare, ansvarig för inkubatorn