Ett foto på en man som åker vattenskidor i vattnet

Rodics Innovation

Slalomåkning på vattenskidor är en stor sport i USA, men mindre etablerad i Sverige. Erik Berghiller, en ingenjör med en passion för vattenskidor, stod inför en utmaning: den bristande flexibiliteten hos traditionella slalomkurser. Detta ledde till en genialisk lösning: OffCourse™, en enhet som använder nedbrytbara projektiler för att skapa dynamiska slalomstråk.

 

Sporten går ut på att med högsta möjliga hastighet och kortast möjliga lina runda sex bojar i en bana. Rodics Innovation är företaget som förändrar framtidens sätt att åka vattenskidor. Genom produkten OffCourse™ har Rodics Innovations skapat ett revolutionerande sätt att skapa slalombanor på vattnet – hållbart, tidseffektivt och smidigt. Rodics Innovations lösning gör att en maskin fästs på din båt för att ersätta den fysiska bojens funktion vid slalomåkning. OffCourse™, introducerad 2018, var bara början på dess utveckling. Erfarna vattenskidåkare som Eric Lithner och Sandra Gustafsson bidrog med insikter som starkt påverkade dess förbättring. Deras expertis hjälpte till att förädla OffCourse™ till att möta sportens höga krav.

Här kan du läsa mer om Rodics Innovation

En del av Science Parks inkubator

Rodic Innovation var en del av Science Parks inkubator från den 1 april 2020 till den 31 mars 2022.

Science Parks inkubator stöttar nya och innovativa startups som strävar efter att göra verklig skillnad för både samhälle och planet. Här får entreprenörer den hjälp de behöver för att ta nästa steg mot lönsamhet och hållbar tillväxt. Programmet pågår under 6 till 24 månader och erbjuder bland annat skräddarsydd affärsutveckling varje vecka, hjälp att hitta finansiering och tillgång till verktyg och modeller.

Är du nyfiken på att veta mer om inkubator-programmet?

Läs mer om inkubatorprogrammet här