Ett foto på ett finger som rör på en datorskärm

Paprtect

Självbetjäning och självservice är något vi ser mer av runt omkring oss. I butiker, restauranger, på flygplatser och även inom vården. I många miljöer används olika slags pekskärmar för att möjliggöra denna service. Efter pandemin har det senaste åren blivit ännu tydligare att dessa pekskärmar inte bara är smidiga, utan att de också är riktiga bakteriespridare. Med hjälp av Paprtect patenterade produkt kan smittspridning minskas, eftersom fingrarna aldrig behöver vidröra skärmen.

Paprtect har utvecklat en innovativ lösning som fungerar som ett skydd för fingret vid tillfällen för interaktion med pekskärmar. Produkten erbjuder en hygienisk barriär mellan användaren och pekskärmen och minskar risken för sjukdomsspridning. Fingerskyddet är ett enkelt och effektivt sätt att säkerställa hygien, särskilt på platser med hög trafik som självbetjäningsenheter med pekskärmar. 

Återvunnet och återvinningsbart material

Tillverkade av återvunnet papper är fingerskyddet komposterbara och återvinningsbara och överensstämmer med hållbarhetsmål som fastställts i Agenda 2030. Paprtect prioriterar användningen av återvunnet och återvinningsbart material för att minimera sin miljöpåverkan. Genom att integrera Paprtects fingerskydd i sina affärsrutiner kan organisationer inte bara främja hygien utan också bidra till hållbara konsumtions- och produktionsmönster och stödja globala mål för en bättre framtid.


Här kan du läsa mer om Paprtect

En del av Science Parks inkubator

Paprtect var en del av Science Parks inkubator från den 21 december 2020 till den 31 maj 2022.

Science Parks inkubator stöttar nya och innovativa startups som strävar efter att göra verklig skillnad för både samhälle och planet. Här får entreprenörer den hjälp de behöver för att ta nästa steg mot lönsamhet och hållbar tillväxt. Programmet pågår under 6 till 24 månader och erbjuder bland annat skräddarsydd affärsutveckling varje vecka, hjälp att hitta finansiering och tillgång till verktyg och modeller.

Är du nyfiken på att veta mer om inkubator-programmet?

Läs mer om inkubatorprogrammet här