Ett foto på två padelrack och flera bollar som ligger på en blå padelbana.

Padmax

Padeln har exploderat i popularitet i Sverige, men med framgång kommer utmaningar. Det tidigare inkubatorbolaget Padmax har identifierat och åtgärdat en kritisk brist inom sporten: underhållet av konstgräsmattorna på padelbanorna. Genom sin patentsökta teknologi förlänger de banornas livslängd och förbättrar spelarupplevelsen. Padmax, med dess team bestående av Björn Gustafsson, Ulf Thorsson, Mathias Öhrling och Oskar Gustafsson, har med deras erfarenhet inom både padel och underhåll gjorde dem väl rustade för att adressera denna utmaning. Idéen grundade sig i ett genuint intresse för just ytunderhåll – och med padelboomen öppnades en marknad med enorma möjligheter. 

Bolagets affärsidé är centrerad kring att utveckla, tillverka och sälja redskap för underhåll av konstgräs.  Padmax har även etablerat sig som en ledande serviceaktör inom underhåll på den svenska padelmarknaden. Nu siktar de på internationell expansion med sin första affär i Nederländerna, och öppnar upp för en ljus framtid för padelsporten världen över.

Här kan du läsa mer om Padmax


En del av Science Parks inkubator

Padmax var en del av Science Parks inkubator från den 1 oktober 2021 till den 28 februari 2023.

Science Parks inkubator stöttar nya och innovativa startups som strävar efter att göra verklig skillnad för både samhälle och planet. Här får entreprenörer den hjälp de behöver för att ta nästa steg mot lönsamhet och hållbar tillväxt. Programmet pågår under 6 till 24 månader och erbjuder bland annat skräddarsydd affärsutveckling varje vecka, hjälp att hitta finansiering och tillgång till verktyg och modeller.

Är du nyfiken på att veta mer om inkubator-programmet?

Läs mer om inkubator-programmet här