Optibinary

Data från mängder av e-handlare visar att de flesta förpackningar som transporteras till kunder oftast inte är optimerade utifrån innehållet i paketet – så mycket som 30-50% av innehållet är luft.

Det innebär att över 100 miljoner liter luft, eller 1000 tomma lastbilar, transporteras årligen – bara i Sverige. Detta är förödande för miljön, och kostsamt för företag som slösar pengar på material, logistik och onödiga lagerplatser. Den växande e-handeln sätter fokus på hållbarhet och effektivitet inom förpackningar. Optibinary kliver in med en lösning för att revolutionera hur förpackningar hanteras.

Med deras innovation Binärkartongen, som är en kombination av en programvara och ett maskinsystem, är varje låda skräddarsydd exakt efter sitt innehåll. Detta eliminerar onödigt utrymme och maximerar materialanvändningen. Detta minskar inte bara transportkostnader och slöseri med naturresurser utan förbättrar också kundupplevelsen med lämpligt dimensionerade förpackningar. Det är en vinst-vinst-situation för både företag och miljön, och erbjuder kostnadseffektiva, hållbara leveranslösningar för en ljusare framtid.En del av Science Parks inkubator

Optibinary var en del av Science Parks inkubator från den 1 augusti 2020 till den 31 januari 2023.

Science Parks inkubator stöttar nya och innovativa startups som strävar efter att göra verklig skillnad för både samhälle och planet. Här får entreprenörer den hjälp de behöver för att ta nästa steg mot lönsamhet och hållbar tillväxt. Programmet pågår under 6 till 24 månader och erbjuder bland annat skräddarsydd affärsutveckling varje vecka, hjälp att hitta finansiering och tillgång till verktyg och modeller.

Är du nyfiken på att veta mer om inkubator-programmet?

Läs mer om inkubator-programmet här