Grundarna av OICAN Sara och Sofie Hellström står framför en tegelvägg.

OICAN

OICAN utvecklar en innovativ produkt inom segmentet stödkläder, som – framförallt – ska underlätta för barn med medicinska diagnoser.

OICAN lyckades utmana vetenskapen – utvecklade ett skydd av nytt och unikt material

Sofie och Sarah Hellström grundade OICAN våren 2021 med en önskan att göra det omöjliga möjligt. Drivna av envishet, en stark vilja att skapa förändring och att göra positiva avtryck i människors liv, började de sitt äventyr. Tillsammans med toppexpertis utvecklade systrarna ett unikt skydd, integrerbart i kläder utan att synas, som erbjuder enastående säkerhet och komfort. Genom ett nära samarbete med ledande forskare, materialexperter och biomekaniska ingenjörer lyckades de övervinna hinder och skapa något som tidigare ansågs omöjligt. OICAN representerar en historia om envishet, innovation och en passion för att göra skillnad.

 

En del av Science Parks inkubator

OICAN var en del av Science Parks inkubator från den 21 juni 2021 till den 31 december 2022.

Science Parks inkubator stöttar nya och innovativa startups som strävar efter att göra verklig skillnad för både samhälle och planet. Här får entreprenörer den hjälp de behöver för att ta nästa steg mot lönsamhet och hållbar tillväxt. Programmet pågår under 6 till 24 månader och erbjuder bland annat skräddarsydd affärsutveckling varje vecka, hjälp att hitta finansiering och tillgång till verktyg och modeller.

Är du nyfiken på att veta mer om inkubator-programmet?

Läs mer om inkubatorprogrammet här