Eleonor och David Magnusson som driver företaget I woof you. De står tätt tillsammans framför ett fönster.

I woof you

David och Eleonor Magnusson från Hok har tagit fram en app som ska underlätta vardagen för två vitt skilda målgrupper: ungdomar med psykisk ohälsa och vardagspusslande hundägare. Appen heter I Woof U och är ett av Science Parks inkubatorbolag.

Psykisk ohälsa hos unga är ett växande problem i samhället. Enligt Folkhälsomyndigheten har andelen ungdomar som upplever psykiska besvär som ångest, stress och sömnproblem ökat de senaste åren. Idén bakom Science Parks nya inkubatorbolag I Woof U, väcktes när David och Eleonor själva fick uppleva hur en närstående kämpade med sin mentala hälsa.

Hon tyckte att det var jobbigt med kontakten med andra människor och mådde bara riktigt bra när hon var med hundar. Så vi har på nära håll sett vilken positiv påverkan en hund kan ha på den mentala hälsan hos människor

David Magnusson

”Våra släktingar var trötta på att passa vår hund”

David och Eleonor har själva har haft hund i många år. Därför fanns det ännu en anledning till att idén bakom I Woof U kom till. De upplevde nämligen en svårighet att komma i kontakt med andra hundägare, men även att det var svårt att få ihop livet med hundpassning och all planering det innebär.

Vi ville gärna träna vår hund i olika miljöer och ha en lekkompis till honom, men var hittar du en sådan? Sedan var våra släktingar trötta på att passa vår hund. Det kändes alltid obekvämt att fråga dem om hjälp och vi kände att vi utnyttjade dem

Eleonor Magnusson

Tanken om en digital gemenskap började gro. Ett community i form av en app som gör det möjligt för framför allt unga människor som mår dåligt att hjälpa hundägare med hundpassning. En plattform där medlemmarna kan dela med sig av sina erfarenheter till varandra.

Första versionen av appen släpptes i april 2022 och har redan över 1000 användare. Nu arbetar de vidare för att utveckla appen men även för att skapa ett omfattande utbildningspaket för hundpassare, som är speciellt anpassat för att inkludera individer som tror att de skulle må bättre av att spendera tid med hundar.

Science Parks coacher har utmanat bolagets sanningar

När David och Eleonor blev en del av inkubatorprogrammet förväntade de sig samtal och stöttning av en affärsutvecklare några timmar i veckan. Men bara efter några veckor insåg de att de redan hade fått och kunde få ut mycket er än så.

Vi har bland annat fått hjälp med att hitta nya kanaler för finansiering, fått värdefull kunskap om den digitala kundresan och erbjudits mycket hjälp både från jurister. Dessutom har vår affärsutvecklare utmanat våra ”sanningar” och gjort att vi nu har ett mycket bättre angreppssätt och produkt att gå till marknaden med.

David Magnusson

En del av Science Parks inkubator

I Woof You var en del av Science Parks inkubator från den 1 juni 2022 till den 31 december 2023.

Science Parks inkubator stöttar nya och innovativa startups som strävar efter att göra verklig skillnad för både samhälle och planet. Här får entreprenörer den hjälp de behöver för att ta nästa steg mot lönsamhet och hållbar tillväxt. Programmet pågår under 6 till 24 månader och erbjuder bland annat skräddarsydd affärsutveckling varje vecka, hjälp att hitta finansiering och tillgång till verktyg och modeller.

Är du nyfiken på att veta mer om Inkubator-programmet?

Läs mer om inkubator-programmet här