Ett foto på en industriella brodyrmaskiner

Coloreel

Coloreel, en banbrytande kraft inom svensk teknik och innovation. De har sedan 2009 arbetat med att förändra spelreglerna för textilindustrin. Med sin unika Coloreel-teknik erbjuder företaget möjligheten till högkvalitativ infärgning av textiltråd i realtid, vilket öppnar upp en helt ny värld av designmöjligheter.

Genom att integrera Coloreel-tekniken i olika tillverkningsprocesser som brodyr, sömnad, stickning och vävning, ger Coloreel sina användare enastående flexibilitet och kreativ frihet. Den första produkten baserad på denna teknik, Embroline, är en banbrytande trådinfärgningsenhet speciellt designad för industriella brodyrmaskiner.

Embroline revolutionerar brodyrprocessen genom att möjliggöra infärgning av tråden i realtid under pågående produktion. Det innebär att användarna alltid har tillgång till exakt rätt trådfärg när de behöver den, vilket öppnar upp för oändliga möjligheter att skapa unika och detaljerade broderier utan begränsningar.

Kreativitet och mångfald – en helt ny era för textilindustrin

Dessutom erbjuder Embroline en användarvänlig och kompatibel lösning genom att vara en fristående enhet som kan användas med nästan alla brodyrmaskiner – utan behov av justeringar. Med förmågan att snabbt ändra trådens färg under produktionen kan användarna skapa allt från solida färger till mjuka övergångar och komplexa färgeffekter med enkelhet och precision. Coloreel öppnar därmed upp för en helt ny era av kreativitet och mångfald inom textilindustrin.

Här kan du läsa mer om Coloreel.