Zigrid AB vinnare av Betapitch Jönköping 2019

Torsdagen den 24 oktober gick den internationella start-uptävlingen Betapitch åter igen av stapeln på Science Park i Jönköping. Efter tio träffsäkra och professionella pitchar hade juryn en minst sagt tuff uppgift att utföra, men till sist stod Zigrid AB som vinnare! Nu väntar finalen i Berlin där Zigrid får representera Jönköping och tävla om bland annat 5000 Euro och en resa till Silicon Valley.

Betapitch är den internationella startup-tävlingen som går av stapeln på tolv särskilt utvalda och entreprenörstäta platser runtom i världen. Tillsammans med världsstäder som Kairo, Seoul, Lissabon och Hamburg är Jönköping för fjärde året i rad utvald som en av städerna där en finalist ska utses. I varje stad väljs åtta tävlande ut som under delfinalen får fem minuter på sig att pitcha sin affärsidé inför en jury. Vinnaren får en biljett till finalen i Berlin i november där hen får presentera sin idé för internationella investerare, och bland annat har chans att vinna en resa till Silicon Valley och 5000 Euro.

Deltagare Betapitch Jönköping 2019

  1. Employchain– En mobilapp som på ett radikalt sätt föränklar matchningsprocessen mellan arbetsgivare och kandidater i Sverige (Jönköping). Employchain ersätter långa CV:n och traditionella jobbannonser med korta och koncisa profiler och beskrivningar med högkvalitativt innehåll.
  2. GreenMatters – Green matters utvecklar ett appbaserat odlingssystem för inomhusbruk. Bygger på ett hydroponiskt system som med hjälp av elektronisk hård- och mjukvara (en så kallad ”Green Brain” skapar de perfekta växtförutsättningarna.
  3. 5 Sense Journey – En smartphoneapp som låter dig bevara dina viktigaste minnen på ett helt nytt sätt, nämligen med hjälp av de fem sinnena: syn, hörsel, lukt, smak och känsel. Dessa intryck tillsammans med bilder, filmer och taggar kan minnena exporteras, sparas och delas med familj och vänner.
  4. Cashing AB – En plattform för mikrotjänster i form av en mobilapp. Cashings vision är att vem som helst ska kunna arbeta och tjäna pengar när och var de vill. Detta genom att utföra små, enkla jobb som andra människor behöver hjälp med. Ett Uber för enkla och små tjänster, helt enkelt.
  5. Bookchangeo – Bygger en plattform som gör det möjligt läsaren att baserat på sin läskunnighetsnivå, få tips på vilken bok de ska läsa härnäst.
  6. CliMate – CliMate hjälper bostäders uppvärmningssystem att effektivisera sin energiförbrukning för att skapa ett stabilt inomhusklimat.
  7. Sergis – En lösning  som kontrollerar lastbilars lastkapacitet och utrymme och som genom detta kan generera mellan 20-40% i kostnadsbesparingar för logistikföretag.
  8. Zigrid – En patenterad lösning som på ett hållbart sätt utvinner el av spillvärme från energiproduktion.

Zigrid – Vinnare Betapitch Jönköping 2019

Majoriteten av all energi som produceras i världens försvinner som spillvärme. Zigrid AB, vinnarna av torsdagens Betapitch, har utvecklat en patenterad lösning som på ett hållbart sätt kan omvandla en del av spillvärmen till el! Med den pitchen vann Zigrid, som drivs av Lars Birging, Jan Björkman, Torbjörn Birging och Andreas Nordh, första pris under torsdagskvällen.

Det känns väldigt inspirerande att få ett erkännande kring en idé som vi slitit med under några år. Vi ser även fram emot finalen i Berlin och kanske allra mest mot nya kontakter kopplat till vårt fokusområde, hållbar energi. Extra  bonus är att vi får några dagar tillsammans i en spännande och framåtriktad stad.

Lars Birging, en av grundarna av Zigrid