Vinnare korad i idétävlingen

Intresset för vår och Hallpressens idétävling har varit fantastiskt stort, hela 55 idéer kom in och juryn hade ett tufft arbete att välja ut de tolv innovatörer som fick komma till Science Park och presentera sin idé. Bland finalisterna fanns allt från produktidéer till tjänster, spel och appar och juryn ser stora förutsättningar för flera av idéerna att relativt snabbt kunna förverkligas.

 Unga deltagare

Flera av bidragen var från ungdomar, och 13-årige Erik Granath var en av de finalister som imponerade mest på juryn med sin presentation av ett undervisningsinriktat spel för barn och ungdomar. Juryn gav Erik ett hedersomnämnande och ett löfte om ett möte med en spelutvecklare för att fortsätta utveckla idén.

 Internationell potential

Den slutlige vinnaren av idétävlingen är Karl-Anders Bringfeldt, som presenterade en idé med potential att snabbt nå internationell marknad. Produkten är väl definierad och kan spara både tid och pengar för användarna.

– Mitt bidrag till tävlingen bestod i en app som löser ett dagligt problem för många parter, både i små företag och i stora globala koncerner. Genom denna app så kan mycket administration göras mer effektivt och med en mindre belastning på användaren, säger Karl-Anders Bringfeldt.

– I själva tävlingen kan givetvis bara en idé vinna, men i verkligheten finns det plats för många vinnare. Alla som vill fortsätta utveckla sin idé kommer få rådgivning och stöd från oss kommenterar Kristoffer Olsson, affärsutvecklare på Science Park.

Under kvällen lottades det ut kreativitetsböcker bland samtliga 55 tävlande och de fyra som vann och får en bok skickad till sig är:

  • Tove Karlsson
  • Magda Västergård
  • Alexander Möller Nielsen
  • Paula Lernstål-Da Silva