Vi uppfinner framtiden – Innovation Race Huskvarna

Idag förvandlas Slottsvillan i Huskvarna till en Innovationsfabrik! Under knappt tre intensiva dygn samlas fem lokala företag och en rad innovationsexperter för att skapa nya affärsmöjligheter. Innovation Race är ett beprövat arbetssätt för att på kort tid ta fram nya produkter, tjänster och affärsmodeller för de deltagande företagen.

Deltagande företag presenterar problem och utmaningar, varvid alla medverkande (valda efter kompetens, erfarenhet och vilja att förbättra) samarbetar för att producera innovationer – som produkter, tjänster och affärsmodeller. Normalt sett tar ett motsvarande innovationsarbete månader eller kanske år, med denna metod tjänar företagen mycket tid och möda.

– Vi arbetar aktivt med att hjälpa etablerade företag i länet med att vidareutveckla och verifiera idéer samt att vända utmaningar till möjligheter, eller som vi gärna översätter ordet innovation till att uppfinna nya affärer, berättar projektledare Carola Öberg.
– Genom att samla nödvändiga resurser till en behovsstyrd innovationsprocess, når vi resultat mycket snabbare än vad man gör i traditionella utvecklingsprocesser.

För de deltagande företagen är Innovation Race ett viktigt steg i deras tillväxtresa, något som gynnar både ägare, medarbetare och kunder.

Fakta:
Science Park arrangerar Innovation Race inom ett samverkansprogram ”Innovation Runway” med Jönköpings universitet och Almi som riktar sig till Små och Medelstora Företag i Jönköpings län. Till Innovation Race samlas nästan 40 deltagare som ”stämplar in” klockan 08:00 på Slottsvillan på torsdag för att producera innovationer. Lördag eftermiddag 15:00 öppnar Science Park och Slottsvillan dörrarna för en presentation av resultatet, naturligtvis öppet för alla.

Kontakt:
För mer information om Innovation Runway och Innovation Race 27-29 oktober och om Science Park kontakta:
Carola Öberg projektledare 076-830 3381 carola.oberg@sciencepark.se

Du är välkommen att besöka Innovation Race, men vi ber att du aviserar om detta i förväg (Kontakta Carola Öberg, eller Ida Franzen Leibnitz 072 534 2030).
www.sciencepark.se/innovationrunway

irw_samlade_loggor