Uppstartsföretaget Tuva tar in ny investering

 Jönköpingsföretaget Tuva Sweden AB, som utvecklar appen för digital grannsamverkan, Tuva, har precis säkrat en ny investering.

– Investeringen ger oss kraft att ta nästa steg med Tuva. Vi har redan förstärkt teamet med utvecklingskompetens och ökat på marknadssidan, säger Emil Karlsson, grundare och vd för Tuva Sweden AB.

Under våren kommer appen utvecklas vidare med ny funktionalitet, samtidigt som stort fokus kommer att läggas på att bygga vidare på medlemsbasen. Nya samarbeten med olika aktörer kommer också att etableras under våren.

– Vi har fått riktigt bra respons och nu kan vi ta ett rejält kliv framåt och skapa en ännu bättre produkt som gör det ännu enklare att skapa digital grannsamverkan, säger Emil Karlsson.

Tuva lanserades i augusti 2015 och har i dagsläget cirka 7 500 användare. Almi Invest har tidigare investerat i bolaget.

Grannsamverkan förebygger brott

I Tuva samarbetar grannar för att skapa en tryggare tillvaro tillsammans genom digital grannsamverkan. Händelser och iakttagelser rapporteras direkt i appen. Appen används av grannar i villakvarter och bostadsrättsföreningar, i stugområden och i till exempel båtklubbar och andra föreningar. Appen är gratis och finns för iPhone och Android.

Kontakt för mer information:

Emil Karlsson, vd och grundare
0703-72 69 65
emil.karlsson@tuva.co
Mer om Tuva på webben:
http://www.tuva.co