Upplevelseapp för alla dina sinnen – vinnare av Demo Day och 10 000 kronor

Har du någon gång känt att en bild inte räcker för att göra minnet av en upplevelse rättvisa? Kanske den där semesterveckan på Gotland förra året? Lukten från den nytända grillen, suset från havet och känslan av att sommaren aldrig skulle ta slut. Eller första gången du träffade ditt nyfödda syskonbarn? De små knarrande bebisljuden, den lugnande spädbarnsdoften och den överväldigande kärleken till ett nytt litet liv.

5 Senses Journey är smartphone-appen som låter dig spara och dela dina viktigaste minnen på ett helt nytt och innovativt sätt – nämligen med hjälp av dina fem sinnen: syn, smak, lukt, hörsel och känsel. Genom att kombinera dina intryck och upplevelser bilder, filmer och taggar kan du med appen exportera, spara och dela dina minnen med nära och kära. Såhär säger Katharina Mueller, skaparen bakom appen, om idén bakom 5 Senses Journey:

”Vi tenderar att fokusera på och omedelbart tolka och analysera VAD vi ser. Med 5 Senses Journey vill vi fånga känslan av din resa och fokusera på HUR vi upplevde den. Genom att följa trenden att dela och spara våra upplevelser, skapar vi ett nytt sätt att kommunicera, som utvecklar dig på ett personlig plan, ökar självmedvetenheten och skapar ett community där vi inspirerar varandra.”

10 000 kronor för utveckling av sin idé

Katharina är en av höstens deltagare i Science Parks Accelerator. Acceleratorn är ett intensivprogram för drivna entreprenörer som vill ta sin affärsidé till nästa nivå genom att satsa helhjärtat på den. Under åtta veckor får deltagarna tillgång till individuell coachning med våra affärsutvecklare, lärorika workshops, expertrådgivning och möjlighet att arbeta i Science Parks kreativa co-workingyta. Programmet avslutas med Demo Day – en tävling där Acceleratordeltagarna får pitcha sina affärsidéer för en jury, med chansen att vinna 10 000 kr i utvecklingsmedel.

Temat för höstens accelerator har varit e-handel och programmet avslutades med Demo Day den 29 november, i samband med Science Parks stora entreprenörsfest Orange. Katharina och 5 Senses Journey levererade pitchen som vann juryns hjärta och kammade därmed hem förstapriset och 10 000 kronor. Nu ska teamet ägna sig åt en gedigen marknadsföring

Katharina Mueller om vinsten:

”Jag är förvånad och djupt tacksam över att få ta emot priset för bästa pitch på Demo Day. Jag vill tacka alla i vårt team, partners, supportrar, professorer, andra entreprenörer och vänner som har svarat på alla mina frågor, gett värdefull feedback, stöd, inspiration och motivation som jag behövt för att göra min idé till verklighet. Jag ser verkligen fram emot vad som komma skall!

Vårt team består av motiverade, passionerade studenter och akademiker från sex olika länder, men som utgår från Sverige, Finland och Australien i sitt arbete. Prispengarna som vinsten av Demo Day innebär är inte bara en stor belöning för allt arbete vi lagt ned, utan vi ser det även som motivation och ett stort stöd från verkliga experter.”