Unga entreprenörer kickar igång karriären på Science Park

UngDrive är ett initiativ som låter ungdomar testa på att vara entreprenörer över sommaren. Med hjälp av kunniga coacher och ett startkapital på 1000 kronor får de arbeta fram en affärsidé som de sedan ska tjäna pengar på under sommaren.

För att ungdomarna skulle komma in i den rätta entreprenörsandan hölls den fem dagar långa kick-offen på Science Park Jönköping.

Stefan Falkboman, ledare för UngDrive, är mycket nöjd med kick-offen.

Det har varit jättebra, bättre än någonsin! Nivån har stigit i gruppen för att vi har känt att det är på riktigt här: det är inte skola utan något annat. Högre koncentration och disciplin på grund av miljön på Science Park.

Även ungdomarna är nöjda och ser fram emot att fortsätta med entreprenörsskapet i framtiden.

Det har varit svinkul, lärorik och inspirerande! Jag kommer fortsätta med UF på gymnasiet, säger Adrian Engström som startade Gnome’s Müsli tillsammans med Albin Lindqvist och Emil Lernberg.

ungdrive2

Albin Lindqvist, Emil Lernberg och Adrian Engström – grundarna bakom Gnome’s Müsli.

Det är precis detta Stefan Falkboman och de andra ledarna från UngDrive vill uppnå.

Det är viktigt att förbereda ungdomar att göra sig redo för arbetslivet och företagande, att skapa entreprenöriella förmågor. Vi tycker det är roligt att lära folk att man med hjälp av entreprenörsskap kan leva sitt drömliv.