Startupen uKontrøll får miljoninvestering för virtuell spelkonsoll

Tillsammans med affärsutvecklarna på Science Park Jönköping har uKontrøll tagit in 1.5 miljoner i riskkapital till bolaget. Pengarna kommer bland annat att användas till att utveckla en underhållningsprodukt med koppling till sociala nätverk.

Tanken med underhållningsprodukten är att den ska samla användarens spel-, film- och musiktjänster på en och samma plattform. Sedan presenteras allt i ett format som är utformat för TV- och hemmaunderhållning.

Koppla samman befintlig teknik

uKontrøll är en ny synkningslösning för mobila enheter. Den existerar inte i fysisk form utan finns endast i molnet. Detta innebär att uKontrøll går att använda för att koppla samman redan befintlig teknik som exempelvis smartphones, datorer och TV-apparater.

Öppet API

uKontrøll har ett helt öppet och gratis API. Utvecklare har möjlighet att göra egna program och applikationer som passar för uKontrøll redan idag.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta till siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer.
Jag förstår