Sushi Tree är Årets nytänkare i Eksjö 2020

I mitten av oktober var det dags för utdelningen av flera näringslivspriser i Eksjö. Ett av priserna var Årets nytänkare 2020, som delas ut av Tillväxtstiftelsen i Jönköpings kommun. Utmärkelsen gick i år till Enkhchimeg Lkhagavaj och Ganbolo Ganzorig som driver Sushi Tree i Gamla Stan i Eksjö.

 Enkhchimeg och Ganbolo öppnade restaurangen i början av året efter att ha flyttat med sina familjer från Nässjö till Eksjö för att kunna satsa fullt ut på sin idé. Utmärkelsen Årets nytänkare tilldelas de alltså efter att ha haft sin verksamhet igång i mindre än ett år.

Motiveringen löd:

”Med naturens krafter som förebild satsar Årets Nytänkare i Eksjö kommun på familjeföretagande och snabb tillväxt”

– Det känns väldigt inspirerande. Vi är väldigt tacksamma för alla kunder och hjälp som vi fått från Eksjö kommun när vi skulle starta företaget. Vi gillar att göra det här och trivs bra i Eksjö, säger Enkhchimeg.

Årligt pris som delas ut av Tillväxtstiftelsen

Bakom priset ligget Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län, vars syfte är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län.Utmärkelsen delas ut varje år i samtliga kommuner i Jönköpings län, till den eller de som genom sitt sätt att tänka nytt är banbrytande föregångare i sin bransch eller i kommunens företagare. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap – samt att lyfta fram goda förebilder som genom sitt arbete inspirerar andra att tänka stort.

Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamhet med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.