Stoeryd AB är Årets nytänkare 2020 i Tranås

Det blev en annorlunda prisutdelning i Tranås när den årliga näringslivsgalan ställdes in. Sju utmärkelser skulle delas ut varav en av dem var Årets nytänkare i Tranås. Vinnaren Marcus Holmberg på Stoeryd AB överraskades istället med ett besök av Dina Eminovic, affärsutvecklare på Science Park i Tranås.

Sedan 2019 har Årets Nytänkare utsetts i Jönköpings läns samtliga kommuner. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap, samt att lyfta fram goda förebilder som genom sitt arbete inspirerar andra att tänka stort.

Bakom utmärkelsen står Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län, som är en av Science Parks finansieringsmöjligheter. Årets pristagare i Tranås, Stoeryd AB, har under drygt 50 år tillverkat färdiga produkter, delsystem, komponenter och reservdelar mestadels baserat på stål, aluminium och rostfritt stål.

Marcus Holmberg, Key Account Manager och delägare på Stoeryd AB tog emot priset – diplom, plakett och en prischeck på 15 000 kr.

Juryns motivering

Årets nytänkare är en person som genom sitt brinnande intresse för digitalisering lyckats ta Stoeryd på en spännande tillväxtresa. Genom att samverka med andra, både inom och utanför sin organisation visar vinnaren att flera hjärnor tänker bättre än en.

– För oss var valet av vinnare självklart. Marcus har gjort otroligt mycket för sitt företag och är en inspiratör för andra. Hans vilja att samarbeta med andra och våga dela med sig av sina idéer anser jag har varit en framgångsfaktor, säger Dina Eminovic, affärsutvecklare på Science Park i Tranås

Om Tillväxtstiftelsen

Tillväxtstiftelsens ändamål är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län. Stiftelsens uppdrag är långivning, bidrag och utfärdande av stipendier till innovativa företag i tidiga faser. I uppdraget ingår också att anordna utbildningar och seminarier.

Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamheter med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.

Foto: Elin Elderud, Tranås Tidning