Sprancher AB tilldelas 300 000 kronor av Vinnova

För en vecka sedan utnämndes Trustcruit till årets inkubatorsföretag av Science Park Jönköping. Förutom utmärkelsen Guldenen fick bolaget 50 000 kronor för affärsutvecklande insatser. I veckan stod det klart att bolaget bakom Trustcruit – Sprancher AB – tilldelas ytterligare 300 000 kr av Vinnova.

Genom utlysningen ”Innovativa startups” fördelar den statliga myndigheten Vinnova 35 miljoner kronor över 117 svenska startupbolag i Sverige. Som enda bolag i Jönköpings län tilldelades Sprancher AB 300 000 kronor för utvecklingen av sin nya tjänst Fastcruit. Vinnova vill genom denna satsning på startups stötta företag som befinner sig i en tidig fas i sin utveckling, där annan finansiering kan vara svår att få.

Utvalda i hård konkurrens

Fastcruit är en tjänst utvecklad för att ge kandidater möjlighet att söka tjänster direkt genom en mobilanpassad snabbansökan i en jobbannons. Konkurrensen var hård, och Fastcruit valdes ut i konkurrens av 650 andra företag som bedömdes av en extern jury.

Bakom företaget står Simon Werner-Zankl och Annie Grönblad som drivit Sprancher AB sedan 2015 när resan började med en idétävling på Science Park.

-Fastcruit är en spännande och modern affärsidé, med potential att växa snabbt på en internationell marknad. I händerna på Simon och Annie har den goda förutsättningar att bli en succé, säger affärsutvecklare Martin Harbäck.

Vi önskar Simon och Annie stort lycka till med den fortsatta utvecklingen av bolaget och tjänsterna Trustcruit och Fastcruit!