Sprancher till Silicon Valley med Born Global

Hej Simon Werner-Zankl, ditt företag Sprancher har blivit uttaget till Born Global, vad innebär det?

Born Global är ett accelerator-program för svenska startups som siktar på en internationell marknad. Varje år väljs tio företag ut till det fyra månader långa programmet som bland annat innehåller ett veckolångt studiebesök i Silicon Valley. I programmet får vi också stöd av entreprenörer som Alfred Ruth medgrundare till Videoplaza, Louise Fritjofsson grundare av Vint och Miriam Grut Norrby med bakgrund på bland annat Facebook och numera investerare hos Schibsted Growth.

Det var hård konkurrens om platserna, vet du vad som gjorde att just Sprancher blev utvalt?

– Vi sökte med en videopitch som vi fick mycket beröm för men huvudskälet till att vi fick en plats är att juryn tycker att vi har en spännande lösning på ett välkänt problem. Vår tjänst gör det enkelt att byta jobb utan CV eller personligt brev.

Just nu är du och din Sprancher-kollega Annie Grönblad i Silicon Valley med Born Global, hur är det?

– Fantastiskt! Vi får massor av inspiration och kontakter. Vi träffar riskkapitalister och entreprenörer och får chansen att presentera vårt företag och höra hur de gjorde för att lyckas internationellt. Det här ligger helt perfekt i tiden för oss eftersom vi siktar på en internationell expansion med Sprancher framöver.

Born Global är en accelerator som drivs av Chalmers Tekniska Högskola och finansieras av Vinnova och Almi.