Sport Competence expanderar – tar in kapital och nyanställer

Prisbelönta Sport Competence Sweden, en av de största satsningarna som gjorts i Sverige gällande digital kunskapsutveckling inom idrotts- och motionsrörelsen, fortsätter växa och tar nu in ytterligare 3 miljoner kronor genom en nyemission och ett tillväxtlån från Almi.

Bland de nya ägarna finns bland andra Per Rodert och Gunnar Lindberg, två mycket rutinerade företagare som båda har starkt engagemang för idrott, hälsa och ungdomar.

– Det känns oerhört bra att vi inte bara tar in kapital utan också förstärker med nya ägare som delar Sport Competence värdegrund och brinner för idrott och föreningsliv med fokus på ungdomsidrott, något som är en förutsättning för att bli delägare säger Ralf Lilja, företagets grundare och vd.

Under Sport Competence första åtta månader på marknaden har man tecknat avtal med Svenska Fotbollsförbundet, Svenska Friidrottsförbundet, Svensk Elitinnebandy och de första SISU-distrikten samt på distriktsnivå börjat samarbete med orienteringsidrotten. Diskussioner pågår med ytterligare förbund samt SISU centralt.

– Genom kapitaltillskottet kan vi bland annat anställa mer personal och därmed öka vår möjlighet att ge stöd till föreningar och förbund som använder tjänsten förklarar Ralf Lilja.

Sport Competence är en svensk innovation för svensk idrotts – och motionsrörelse. Här finns landets främsta kompetens inom idrott och hälsa samlad digitalt i en lättanvänd IT plattform för idrottsföreningar att nyttja.

Sport Competence är en del av inkubatorsprogrammet på Science Park Jönköping.