Skapa framtidens lösningar inom vård och omsorg – vinn 25 000 kr

Science Park och VISAM Arena söker studenter som vill förbättra framtidens vård och omsorg. Genom VISAM Student Track får studenter på Hälsohögskolan i Jönköping under fyra tillfällen lära sig:

 • Att identifiera utmaningar som kan leda till affärsidéer
 • Utvecklingen från idé till färdig produkt
 • Lära sig att pitcha en idé

Under projektet erbjuder VISAM Arena och Science Park personlig stöttning och coachning. Som final arrangeras en pitchtävling där vinsten är ett bidrag på 25 000 kr som kan användas för att driva idén vidare.

För vem?

Programmet vänder sig till studenter på Hälsohögskolan, men det går fint att jobba i team med studenter från övriga fackhögskolor. Innehållet i programmet passar dig som vill hitta idéer till ditt examensarbete, vill skapa din egen arbetsmarknad eller driva ett kreativt projekt som gör skillnad för samhället.

Program

 • Måndag 4 december kl. 13.00-15.00, Sal Ga 527, Hälsohögskolan.
  Workshop: Hur utvecklar man idéer utifrån behov och utmaningar?
 • Tisdag 6 februari kl. 13.00-15.00, Hälsohögskolan
  Fokus på produktutveckling. Bli inspirerad av Sofia Friberg, molekylärbiologen som skapat en helt ny typ av järntillskott, Winst Iron. Sofia driver tillväxtföretaget Innovative Health Sweden som är en del av Science Parks inkubatorprogram, och nyligen fick en genombrottsorder från Apoteket.
 • Tisdag 13 mars kl. 13.00-15.00, Hälsohögskolan
  Workshop: Så pitchar du din idé på ett attraktivt sätt
  Få med dig tips och verktyg som lär dig att presentera din idé.
 • Tisdag 10 april kl. 13.00-15.00, Hälsohögskolan
  Pitchtävling! Vinnaren har chans att kamma hem 25 000 kr i så kallade förstudiemedel för att kunna arbeta vidare med sin idé.

Anmälan till VISAM Student Track

Här kan du anmäla dig till programmet.