Seekly – appen för dina intressen

Vi ska bli det självklara valet för de som, baserat på sina intressen, vill ha förslag på aktiviteter och events i sin närhet. Seekly, som redan listats som en av Sveriges hetaste startups av Veckans Affärer, tvekar inte på sin vision.

Hitta likasinnade och lokala events som passar dig

Seekly är en digital community som i form av en app kopplar samman människor med gemensamma intressen och ger dem förslag på events och aktiviteter inom ett valt geografisk område. Som användare av Seekly kan man även enkelt skapa egna events vilka kan hittas av andra Seekly-användare med detta intresse.

“Efter att du laddat ner appen finns möjligheten att ange vad just du är intresserad av. På så sätt får du ett personligare aktivitetsflöde med uppdateringar baserat på just dina intressen.”  Oscar Meivert, medgrundare.

På frågan om vad som särskiljer Seekly från exempelvis Facebook, svarar den andra halvan av grundarduon, Richard Orrebrant, att Facebook är en väldigt bra plattform för många, och att det kommer finnas synergier kopplade till Facebook även i Seeklys app, till exempel en “Dela”-funktion. Det Seeklys app erbjuder är ett fokus på just lokala events och aktiviteter, samt att de sprids till fler än enbart släkt och vänner.

– Hos oss ser alla som befinner sig inom ett visst geografiskt område eventen och aktiviteterna, direkt i appens aktivitetsflöde. När event som ligger innanför dina intresseområden publiceras kommer du direkt bli medveten om dessa via push-notiser i din smartphone. På så sätt kommer du alltid vara uppdaterad om vad som händer i din omgivning, samtidigt som ditt flöde inte kommer fyllas med massa söta katter, om du nu inte är intresserad av det förstås.

Bakgrunden till Seekly

Över en kaffe nämnde Richard sin frustration över svårigheten med att hitta andra som delar ens fritidsintressen, i Richards fall triathlon. Oscars problem var snarare att hitta de event och aktiviteter som passade hans intressen innan de hänt, inte tvärtom. Richard och Oscar började spåna kring hur man skulle kunna lösa dessa två, vardagliga problem, med att just hitta vänner som delar ens hobby och få koll på relevanta events i god tid innan de sker, resultatet blev Seekly.

När marknaden undersöktes framkom det, enligt Novus, att 99% av Sveriges befolkning har ett eller flera intressen, där 95% påstår att deras intressen gör dem lyckliga, speciellt när man kan utöva dem tillsammans med andra likasinnade. Detta stärkte Oscars och Richards tro på att det finns en marknad för Seekly, en marknad som visade sig vara långt mycket större än vad de kunnat tro.

Beta-lansering i höst

Under hösten kommer Seekly att lansera sin beta-version, med ett initialt fokus på Jönköping. Just nu arbetar det fem man starka teamet bakom tjänsten med att knyta kontakter med Jönköpingsföretag som vill vara med under lanseringen i en kostnadsfri prova-på period. Samtidigt letar man efter lokala ambassadörer som gillar att skapa evenemang och aktiviteter.

– För oss är det otroligt viktigt att utveckla vår tjänst tillsammans med våra användare, därför vill vi nu få in så många personer och företag som möjligt runt om i Jönköping som vill vara med och testa Seekly och på så sätt hjälpa oss bygga upp en stark community, säger Richard.

Växlar upp med inkubatorsprogrammet

Redan när Seekly var på idéstadiet tog Oscar och Richard kontakt med Science Park för att prata om idén och diskutera sätt att ta den vidare.

– I och med att vi är studenter på Jönköping University har vi mött Science Parks affärsutvecklare i kurser och på campus så vi visste att de kunde hjälpa oss med idén. Under året som gått har vi fått stöd med affärsutveckling, pitchträning, kontorsplats i co-workingytan Spark och möjligheten att få inspiration och ett nytt nätverk via en entreprenörsresa till Berlin, säger Oscar.

Mer information:

Kontakt: hello@seekly.se
Facebook: http://www.facebook.com/getseekly

Bild: Team Seekly. Fr.v: Alexander Sjöman Elm, Oscar Meivert, Viktor Lorentzon, Tobias Johansson och Richard Orrebrant