Science Park stolt sponsor till DO IT Summit 2016

Den 10/5 går DO IT Summit 2016 av stapeln – en dag för entreprenörer, företagare, anställda och studenter som vill ha kunskap, energi och inspiration. Målet är att få människor att våga ta nästa steg och gå från dröm till verklighet.

Såg ett behov

Initiativtagarna till DO IT Summit såg ett behov av att samla inspiration och kunskap i ett helt nytt event.

– Jönköping är en region som lever i en entreprenörsanda, säger Jonas Sandwall. Det var därför naturligt att lägga DO IT Summit i Jönköping.

Arrangörerna arbetar alla med egna företag och brinner för att kunna lyfta andra företag genom att bjuda in nytänkande och utmanande talare.

– Vårt mål är att du ska gå ifrån DO IT Summit och både ha ny energi och inspiration, säger Jonas Gallneby. Men vi vill också att du ska få konkreta idéer och verktyg att kunna använda för att nå nästa steg.

Science Park är huvudpartner

DO IT Summit arrangeras i samverkan med flera aktörer.

– Science Park Jönköping är vår huvudpartner och de har varit med sedan start i planeringen, säger Helena Nordström. Vi har tillsammans arbetat fram ett startfält med några av Sveriges mest intressanta namn just nu. Under hösten har även Jönköpings kommuns näringslivsavdelning blivit en partner och vi är nu på jakt efter fler aktörer som vill vara en del av en helt ny mötesplats.

Ifrån nanoteknik och pepparkakor till globala innovationer och långfilmer

Talarna i DO IT Summit bjuder på en riktig bredd inom kompetens och innovation. 

Sofie Lindblom är Global Project Manager Innovation på Spotify. Sofie blev 2014 utsedd till årets IT-tjej av Microsoft och 2015 rekryterad som en ”supertalang” till Täck Pilots. Sofie delar i sitt föredrag med sig av hur de jobbar med innovation och mångfald på Spotify.

Crazy Pictures är ett filmkollektiv som ger en inblick i att förverkliga galna idéer. De lyckades på 21h finansiera sitt långfilmsprojekt på Kickstarter. Dreams do come true!

Rosie Linder, CEO Peppy Pals. Rosie är mamman och civilekonomen som sa upp sig från välbetalda jobb och gav sig in i dataspelbranschen. Idag är hon VD och grundare på Peppy Pals som skapar mobila spel för barn med EQ (emotionell intelligens) som grund och inspiration. Rosie är utnämnd bland topp 3 på Internet Worlds lista över Sveriges hetaste start-ups. Hon är rekommenderas av Amazon och Google världen över.

Maria Strömme är professor i nanoteknologi vid Uppsala Universitet. Maria blev som 34-åring Sveriges yngsta professor i ett teknikämne. Maria berättar under sitt föredrag vad vi i Sverige kan göra för att bli ledande i nanoteknik.

Christoffer Sai Öberg, VD Nyåkers Pepparkakor. Hur tar man vidare ett familjeföretag på ett kreativt sätt? Christoffer är uppvuxen i kakfabriken, efter skolan brukade han bygga kojor på lagret. Christoffer har satsat stort på export och anpassat smaker efter olika kulturer. Produktutveckling, generationsväxling och livet som chef för en kakfabrik med världen som arbetsfält. Christoffer blev nyss utnämnd av Veckans Affärer till en av Sveriges supertalanger.

Nybyggd utsikt

DO IT Summit kommer att hållas längst upp i VY Konferens i helt nybyggda Munsksjöskrapan.

– Vi vill bjuda på både spännande talade och goda utsikter, säger Helena Nordström. Bokstavligt talat.

Arrangörer

Helena Nordström driver Placebrander som arbetar med platsmarknadsföring, platsutveckling och besöksnäring.

Jonas Gallneby är grundare och delägare i  Finnveden Säljkraft som arbetar med försäljning, affärsutveckling och rekrytering.

Jonas Sandwall arbetar i egna företaget SUPRBRAND som hjälper varumärken med strategi, utveckling och kommunikation.

DO IT Summit sker i samarbete med Science Park i Jönköping som huvudpartner och Jönköpings Kommun som partner.

Läs mer om DO IT Summit 2016 här.