Science Park-alumnen Digilär uppköpta av bokförlaget Natur & Kultur

I maj stod det klart att Linda Ahrgren tog över VD-posten på Science Park-alumnen Digilär efter Stellan Wigh, grundare och tidigare VD. Linda kom närmast från positionen som chef för digitala medier på bokförlaget Natur & Kultur. Nu står det klart att Natur & kultur – som ger ut läromedel, skönlitteratur och akademisk litteratur – förvärvar Digilär.

Natur & kultur ger ut läromedel, skönlitteratur och akademisk litteratur. Digilär erbjuder en tjänst för det man kallar digitala läromedel. Tjänsten möjliggör för elever i mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet att välja i vilken form de själva helst vill lära. Det kan vara genom att läsa en digital bok, lyssna på ljudinspelningar, se på video och kombinera det hela med uppgifter. Digilär kommer att fortsätta operera självständigt, som ett dotterbolag under Natur & kultur.

– Det känns jätteroligt! Det här är något som är fantastiskt bra för både Natur & kultur och för Digilär. Det är lite motsatsen till Storytel-Norstedts-affären. För oss innebär det att vi får mer muskler, säger Linda Ahrgren till Breakit om uppköpet,

Innan affärer var investmentbolaget Spiltan största ägare efter ha förvärvat en stor andel i Digilär AB 2015. Natur & Kultur köper i och med transaktionen 100% av aktierna.

– Science Park samarbetade intensivt med Digilär för ett antal år sedan. Det handlade då mycket om att hitta rätt finansiering för bolaget. Efter det har Stellan, Mikael och de olika investerarkonstellationerna gjort ett bra jobb och tagit bolaget till en position där man har ett starkt utbud runt digitala läromedel för skolungdomar. Det känns riktigt roligt att Digilär nu får draghjälp av Natur & Kultur som är en av branschens tyngre aktörer, säger Gustav Österström, VD på Science Park Jönköping.

Läs mer om Digilär: