Satsning på USA-marknaden ger nya jobb i Månsarp

Förra året visade Månsarps Svets och Maskin (MSM) för första gången upp sin styrbara teleskopränna för betongbilar på världens största mässa för betong i Las Vegas, USA. Sedan dess har telefonen gått varm och nu planerar företaget en internationell expansion som inom några år kan ge kraftigt ökad omsättning och fler anställda.

– Vi blev lite tagna på sängen av det stora internationella intresset säger Niclas Håkansson, VD för MSM. Vi har under hösten jobbat tillsammans med Science Park och Jönköping University genom projektet Innovation Runway för att ta fram en marknadsstrategi och de första rännorna finns nu på plats i USA.

Betongutläggningsrännorna från MSM är marknadsledande i skandinavien och nu börjar man alltså även internationellt upptäcka fördelarna med innovationen från Jönköping. Australien och Arabstaterna har visat stort intresse och i dagarna har MSM fått en stor order från Heidelberg Group som är en ledande betongleverantör i Europa.

Även i Sverige går det bra för MSM som nyligen blivit utsett till konceptleverantör för betongbilar till Volvo, vilket innebär att MSM är Volvos påbyggare för betongbilar. Allt detta gör sammantaget att företaget har växtvärk och jobbar nu intensivt med att stärka organisationen för framtida utmaningar.

Vi kommer definitivt att behöva anställa personal för att klara den här efterfrågan, säger Niclas Håkansson.

För mer information:

Niclas Håkansson, vd Månsarps Svets och Maskin
Tel: 036 36 30 62

innovation-runway-partners