Så ska länets företag skapa framtidens smarta resväska – på 44 timmar

På onsdag samlas nio företag från regionen för att forma framtidens smarta resväska. Under 44 intensiva timmar ska de tillsammans arbeta fram ett helt nytt affärskoncept. Bakom idén om resväskan står Carlobolaget i Anderstorp, som genom Science Park-projektet Innovation Runway hoppas kunna bygga en ny konsument- och profilprodukt att lansera på marknaden.

– Egentillverkade produkter är en viktig drivkraft som levererar nya kundvärden, bygger en starkare image och leder till stabilitet och tillväxt. Vi vill skapa en egen profil på marknaden, som tydligt visar vår omtanke om kunden, säger Tommy Hultqvist, vd och ägare på Carlobolaget.

Siktet inställt på att nå marknaden

Inför sitt kommande 100 årsjubileum vill företagsledningen ta fram en ny marknadsstrategi och tillväxtvision. Det är Science Park som genom programmet Innovation Runway arrangerar ett så kallat ”Innovation Race” för Carlobolaget och åtta affärspartners. Tillsammans med tilltänkta underleverantörer, och under ledning av affärsutvecklare, ska idéer och smarta lösningar kring design, hållbarhet och personlig användarupplevelse arbetas fram. Det kan handla om allt ifrån nya typer av material, funktionella komponenter, teknik till helt nya tjänster – allt i syfte att bygga en ny konsument- och profilprodukt på marknaden.

– Genom att samla alla nödvändiga resurser på en gång når vi resultat mycket snabbare än i traditionella utvecklingsprocesser. Ett företag kan kombinera sin kärnkompetens med andras kunskaper, tankar och erfarenheter vilket oftast leder till oanade resultat. Målet är att producera innovationer som också når marknaden, säger Carola Öberg, projektledare för Innovation Runway.

Öppen presentation av resultatet

Och resultatet? Det vet vi först på fredag. Innan dess väntar 44 intensiva timmar på Clarion Collection Hotel Victoria i Jönköping där deltagarna bor och arbetar under innovationsprocessen. På fredag kl. 14.00 öppnas dörrarna och resultatet av deras arbete presenteras för en förväntansfull publik. Varmt välkommen att besöka presentationen- anmäl dig via formuläret nedan!

Anmälan

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta till siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer.
Jag förstår