RRing hoppas på finansiering via Kickstarter

Mercédesz Dani studerade kursen Strategic Entrepreneurship Master när hon fick i uppgift att ta fram en lönsam affärsidé och pitcha den, bland annat för affärsutvecklare från Science Park. Med produkten RRing var hon en av juryns favoriter och vann 10.000 kronor för att utveckla idén vidare. Nu har hon lagt upp idén på Kickstarter i hopp om att kunna samla in tillräckligt med kapital för att lansera produkten.

Idén till RRing kommer ursprungligen från två av Mercédesz vänner, som nu blivit hennes affärspartners. När Mercédesz under sin utbildning fick i uppgift att arbeta med en affärsidé erbjöd hon sig att utveckla vännernas idé till en lönsam verksamhet.

RRing är en plasthållare utformad för att bära upp en låda med popcorn medan du håller en dryckesmugg. Produkten har även en sekundär funktion –  den passar perfekt i de mugghållare som finns i biograffåtöljer, så att du genom att placera produktens cylindriska del i fåtöljens mugghållare kan få en enkel popcornhållare.

Syftet med designen är att underlätta för biobesökarna genom att göra det möjligt för dem att hålla både pocornlådan och muggen i en hand och därmed göra den andra fri. Detta, säger Mercédesz, kan leda till högre intäkter för biograferna då produkten kan göra att mer popcorn och dryck säljs. Ett annat mål är att minska svinnet av tappade popcorn.

Mercédesz och hennes affärspartners har nu valt att lägga upp idén om RRing på Kickstarter för att kunna få finansiering att lansera produkten. De ser det som ett effektivt sätt att marknadsföra produkten och skapa kännedom. De prispengar hon vann av juryn från JIBS och Science Park har varit till hjälp för att utveckla idén och nu är Mercédesz och hennes partners redo att få ut produkten.

Science Park har gett värdefull och avgörande input till projektet i ett tidigt skede av utvecklingen. Om det inte vore för mitt schema, skulle jag definitivt ha sökt till deras Acceleratorprogram och blivit mer involverad med dem.