Restaurang Byn är Årets nytänkare i Aneby kommun

Den 16 juni delades priset till ”Årets nytänkare” ut i Aneby kommun. Årets vinnare blev Restaurang Byn där det var den överraskade ägaren Rickard Nilsson som fick ta emot utmärkelsen och en check på 15 000 kronor.

Det var i samband med årsstämman för Aneby Näringslivsförening, som hölls på Restaurang byn, som den intet anande restaurangägaren Rickard Nilsson fick ta emot priset som årets nytänkare 2021. Utmärkelsen delades ut av Science Park affärsutvecklare Ida Fredman och Näringslivsansvarige Ola Gustafsson till en glad och förvånad entreprenör.

Har skapat nya vägar i entreprenörskapet

I en nytänkande anda serverar Restaurang byn husmanskost till lunch, catering, bufféer och välkomponerande middagar. På sin instagram skriver restaurangen så här om vinsten:

Årets nytänkare 2021! Vilken ärofylld titel. Så glad och tacksam. Men vi vore inget utan er gäster, det är ni som gör detta möjligt!

Till Smålands-Tidningen säger näringslivsansvarige Ola Gustafsson:

Coronapandemin slog till i samma veva som Rickard öppnande. Men han har tänkt stort och ordnat med take away och andra grejer. Han är verkligen en nytänkare.

Motiveringen bakom årets tänkare lyder:

Trots bara några år över 20 vårar visar vår pristagare stor erfarenhet och brett ansvar. Detta, i kombination med ungdomlig entusiasm, har skapat nya vägar i entreprenörskapet i takt med pandemins framfart. Genom förmågan att tänka nytt och se möjligheter i stället för hinder har ”byn” försetts med vällagad mat såväl till lunchen som till fredagsmyset där hemma. Till storhelgerna har det också dukats upp kompletta festmiddagar på take away-menyn.

Priset delas ut av Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län

Bakom priset ligget Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län, som är en av Science Parks finansieringsmöjligheter. Utmärkelsen delas ut varje år i samtliga kommuner i Jönköpings län, till den eller de som genom sitt sätt att tänka nytt är banbrytande föregångare i sin bransch eller i kommunens företagare. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap – samt att lyfta fram goda förebilder som genom sitt arbete inspirerar andra att tänka stort.

Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamhet med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.