Redi är Årets Nytänkare 2021 i Eksjö

Onsdagen den 26 maj var det dags att kora Årets nytänkare i Eksjö kommun. Under en liten ceremoni arrangerad av Science Park och Eksjö.nu prisades Carl Stenlöv och Jonas Nilsson – grundarna av produktionsbolaget REDI – som har flyttat hem det stora artisteriet till småstaden. Tillsammans fick de ta emot Tillväxtstiftelsens pris och 15.000 kronor.

Bakom priset står Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län, som är en av Science Parks finansieringsmöjligheter. Priset delas ut årligen i Jönköping läns alla kommuner, till en eller flera personer som tänker nytt och banbrytande inom sin bransch eller företag.

Produktionsbolaget REDI har varit aktiva i Eksjö i snart 1,5 år. Bara ett par månader efter företagsstarten bröt pandemin ut och den första tiden för bolaget blev tuffare än väntat. Trots en tung start har grundarduon Carl och Jonas lyckats sätta Eksjö på kartan med flera spännande uppdrag – både i samarbete med världsstjärnor, men även med flertalet produktioner för den lokala besöksnäringen.

Motivering:

”Det stora artisteriet har flyttat hem till småstaden! Att finna sin egen väg, hitta hem och våga satsa på det som är den egna drömmen är inte många som vågar. Årets Nytänkare bjuder på en stor bredd och ett gediget arbete med hög kvalitet som ledstjärna. Som ren bonus uppmärksammar de också hemstaden i olika mediesammanhang när de samarbetar med världsstjärnor från när och fjärran i sina produktioner.”

Teamet bakom produktionsbolaget REDI sitter i en soffa i mörkt ljus

Ett värdefullt bidrag för framtida utveckling

REDI erbjuder inte bara tjänster inom filmproduktion. Det beskriver sig själva som ett content-kollektiv specialiserade inom film, tryck, motion graphics, foto, reklam och marknadsföring. Och det nyvunna priset från Tillväxtstiftelsen blev ett uppskattat bidrag för att kunna utveckla sin verksamhet.

”Tusen, tusen tack! Vi hoppas att det här leder till nya samarbeten runt om i länet. Vi vill verkligen påpeka att det här priset hjälper oss att utveckla våra produktioner något oerhört. Så tacksamt!” säger Carl Stenlöv.

tillväxtstiftelsens logotypOm Tillväxtstiftelsen

Tillväxtstiftelsens ändamål är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län. Stiftelsens uppdrag är långivning, bidrag och utfärdande av stipendier till innovativa företag i tidiga faser. I uppdraget ingår också att anordna utbildningar och seminarier.

Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamheter med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.