Parkbolaget CombiQ prisbelönat under Sweden Demo Day

Flera bolag från Science Park besökte förra veckan Sweden Demo Day där ett av bolagen, CombiQ, kammade hem priset ”Best Hardware Startup”.

Den 14 december hölls Sweden Demo Day i Stockholm, ”Sveriges största icke-konferens för startups och investerare i den digitala världen”. Över 200 bolag ställde ut och presenterade sina företag och produkter/tjänster. Av dessa fick 98 företag pitcha inför 300 investerare och nätverkare.

CombiQ, som sitter i Science Park, var ett av de företag som fick möjlighet att pitcha. Detta till följd av att de tidigare under hösten blivit uttagna till Startup Sweden – ett Boot Camp som riktar sig till Sveriges mest lovande digitala startups. Bolaget som utvecklar IoT-Teknologi imponerade med sin pitch och vann utmärkelsen ”Best Hardware Startup”, bästa hårdvarulösning.

”Vi är glada, det är ett bevis på att vi är på rätt väg och att vi ligger långt fram i utvecklingen jämför med våra konkurrenter”, säger VD Daniel Ström.

Fokuserar på lansering av egna produkter

Som en del av utmärkelsen ingår bland annat möjligheten att bli en del av THINGS, den Stockholmsbaserade hub som delade ut priset under Sweden Demo Day. CombiQ har även blivit inbjudna till Swedish Alliance for IoT Entrepreneurs och Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari.

”Vi siktar just nu på att lansera egna produkter då vi i dag endast har sålt kundanpassade lösningar. Detta är en jättebra del i det hela, vi skapar oss ett namn och får möjlighet att synas”, säger Daniel.