Nordic Adventours klara för BETAPITCH-final i Berlin

Tidigare i veckan avgjordes den svenska deltävlingen av BETAPITCH och det var Nordic Adventours som stod som vinnare. De får nu chansen att resa till Berlin för att delta i den stora finalen och pitcha sin affärsidé på en av världens hetaste startup-scener. Nordic Adventours har under våren varit en del av Science Parks Acceleratorprogram.

Den internationella tävlingen BETAPITCH anordnas av Betahaus Berlin för att lyfta startup-bolag. Under våren pågår 9 deltävlingar runt om i världen, där Science Park Jönköping var värdar för den svenska deltävlingen.

Tuff konkurrens på pitchtävling

Under eventet i Jönköping pitchade 6 företag för en expertjury som utsåg Nordic Adventours till vinnare. Företaget utvecklar en app som gör det lättare att utforska det nordiska friluftslivet.

En av grundarna, Moritz Witter, var den som pitchade idén under tävlingen.

– Vi har stor respekt för motståndarna, alla hade verkligen bra idéer, så vi känner oss väldigt stolta och hedrade över att juryn valde just oss.

Tävlar om 5000 euro i internationell konkurrens

En betaversion av appen är planerad att lanseras i slutet av sommaren och Moritz säger att de ser BETAPITCH-finalen som en extra press att se till att lanseringen blir av i tid. Finalen går av stapeln i Berlin den 15 oktober och ger deltagarna en möjlighet att pitcha sina affärsidéer för ett flertal investerare och chans att vinna 5000 euro och en resa till Silicon Valley.

– Det är riktigt spännande, finalen är ett globalt event och det kommer vara många intressanta personer på plats. Vi har arbetat och diskuterat mycket sedan vi vann i Jönköping, vi vet var vi är och var vi vill komma.

Under våren har Moritz varit en del av Science Parks program Spark Accelerator. Där har han bland annat fått hjälp med just pitchträning och försäljningsträning.

– Jag blev väldigt imponerad av de workshops vi hade. Det känns som att 30-60 minuter på Science Parks workshops nästan lärde mig mer än en hel termin på Strategic Entrepreneurship Management, vilket är vad jag studerar på Jönköping University idag. Det bästa av allt är dock de individuella mötena med min affärsutvecklare, Tobias. Varenda möte tar mig framåt, Tobias är väldigt duktig på att guida en i rätt riktning utan att säga exakt hur man ska gå tillväga så att man får lära sig själv.

Betaversion och heltidsarbete väntar

Nu ser Moritz och hans affärspartners fram emot att fortsätta arbeta helhjärtat med Nordic Adventours och få ut betaversionen av appen.

– Det är tufft men samtidigt väldigt roligt. Hela processen har lärt mig mer än min utbildning än så länge, vilket är en av anledningarna till att jag inte är rädd för att misslyckas. Det värsta som kan hända är att jag förlorar pengar och tid, men jag lär mig så mycket så det är värt mer än vilken utbildning som helst.