De är nominerade till Årets innovation 2019

Den 14 mars är det dags för Jönköpingsgalan. På galan delar Science Park tillsammans med Almi ut utmärkelsen Årets innovation i Jönköpings län. I år är det Svero Lifting AB, Multi4 och M2M Solutions som har möjlighet att ta hem utmärkelsen.

Jönköpingsgalan är en årlig näringslivsgala där personer, organisationer och företag vars insatser som under det gångna året varit av stor betydelse för vår region prisas. Under galan delas det ut totalt nio priser med olika syften och målsättningar. Gemensamt för alla priser är att de föregås av en urvalsprocess där tre finalbidrag går vidare till Jönköpingsgalan.

Utmärkelsen Årets innovation belönar kreativa idéer som omsätter nya möjligheter i praktiken. Priset delas ut till ett företag som med ny teknik, hög ambition och drivkraft visat på god tillväxtpotential. Efter en tuff urvalsprocess med många spännande innovationer är det följande företag som är nominerade till Årets innovation:

sverosmartlift

Svero Smart Hoist (Svero Lifting AB)

Genom att kombinera en smart design med ett lättare materialval har servicetekniker nu möjlighet att ta med sig sitt eget lyftblock för att serva maskinhusen (nacellen) i våra vindkraftverk. SVERO SMART HOIST är en lätt och portabel produktlösning som minskar risken för arbetsskador. Med en vikt och höjd på bara 14 kg och 15 cm är produkten en innovativ ersättare till dagens otympliga lösningar som ofta väger uppåt 80 kg. Det gör den till det perfekta valet för alla trånga industriutrymmen. Läs mer om Svero Lifting.

På bilden: Anders Hallåker & Håkan Magnusson

mutli4Multi4

Multi4 har utvecklat ett diagnosticerings- och behandlingsverktyg för urinblåsecancer som väsentligt kommer att korta vårdtiden för drabbade patienter. Därmed erbjuds patienter en kortare och enklare vård med samma höga säkerhet, samtidigt som stora resurser sparas för vårdgivare och sjukvårdssystem. Med stor internationella potential är Multi4 en given utmanare bland årets största innovationer. Läs mer om Multi4.

På bilden: Miden Melle-Hannah

purple_pointPurplepoint (M2M Solutions AB)

Möjligheten att koppla upp produkter till internet öppnar upp nya affärsområden och intresset är stort. Det finns många lösningar inom IoT (Internet of Things) på marknaden, men komplexiteten är ofta ett hinder för företag att använda dem i sina verksamheter. Med en enkelhet i både hårdvara, mjukvara och tjänst, möjliggör Purplepoint digitalisering för alla företag. Läs mer om M2M Solutions.

På bilden: Niclas Fridén och Peter Hasselqvist

Förra året var det Progressive Safety som utsågs till Årets innovation, och tidigare har bland andra Bondtech och Inventech Europe tagit hem utmärkelsen.