Matilda Löf stärker upp som ny affärsutvecklare i Science Parks Inkubator

Från att stötta nya idéer till att utveckla länets innovativa och hållbara tillväxtföretag – nu går vår affärsutvecklare Matilda Löf in som ny coach i Science Parks Inkubatorsprogram.

Matilda har en bakgrund som egenföretagare inom organisationsutveckling, teamutveckling och ledarskap. Vintern 2020 anslöt hon som ny affärsutvecklare till Science Park där hon främst stöttat nya entreprenörer och idéer i Jönköping och Habo kommun. Nu utökar Matilda sin roll till att även stärka upp Science Parks inkubatorsteam, där hon kommer att coacha länets innovativa och hållbara tillväxtföretag mot nya nivåer.

Vad ser du mest fram emot i nya rollen, Matilda?

Att få arbeta nära entreprenörerna i både med- och motvind! Jag hoppas kunna bidra rejält till våra bolags utveckling och samtidigt vet jag att jag kommer lära mig mycket på vägen. Tar mig ödmjukt an min nya roll!

Vilka typer av bolag tycker du är roligast att jobba med?

Alla typer av bolag där det finns en tydligt brinnande eld, spring i benen och ett stort hjärta för den affär man vill utveckla och låta växa.

Ingen blir ju någonsin fullärd. Vad ligger på din priolista att lära dig mer om?

Jag vill lära mig ännu mer om AI och nyttan av det i affären, samt hur vi kan utveckla ännu mer av hållbarhet i olika typer av affärer och branscher.

Kontakta Matilda om du har frågor kring hur du kan utveckla din idé eller företag till nästa nivå, eller om du har funderingar kring framgångsrika team och organisationsutveckling i växande bolag.

Om Science Parks Inkubatorprogram

Inkubatorn är Science Parks affärsutvecklingsprogram för hållbara innovationer och bolag med stor tillväxtpotential. Programmet, som varit aktivt ända sedan Science Parks start för snart 20 år sedan, utgör en mycket viktig del av organisationens verksamhet som helhet. De bolag som deltar i inkubatorprogrammet får en dedikerad affärsutvecklare som jobbar med dem ca fyra timmar per vecka. Bolagen får tillgång till värdefulla nätverk, hjälp att hitta finansiering och potentiella investerare, samt stöd i allt från juridiska processer till patentansökningar.

Genom inkubatorn har Science Park under årens lopp bidragit till att utveckla många framgångsrika och kunskapsintensiva företag. Infobric, Multi4, Verendus och Carefox är exempel på bolag vi har haft förmånen att arbeta med och som idag är väletablerade – och ofta branschledande – företag och innovationer i Jönköpings län.