Magdalena Nehm och MNOP Jewelry är Årets nytänkare i Tranås 2022

På Tranåsgalan den 11 november, var det dags att dela ut Tillväxtstiftelsens pris Årets nytänkare i Tranås. Det var en festlig ceremoni som samlade näringslivet i Tranås, när Magdalena Nehm – grundare av MNOP Jewelry – fick komma upp på scen för att ta emot utmärkelsen och en check på 15.000 kronor.

Bakom priset står Tillväxtstiftelsen, som delar ut Årets nytänkare varje år i samtliga tretton kommuner i Jönköpings län. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap, samt att lyfta fram goda förebilder som genom sitt arbete inspirerar andra att tänka stort. På plats för att dela ut priset var Birger Jarl, näringslivsansvarig på Tranås United och Maude Svensson, affärsutvecklare på Science Park i Tranås.

MNOP Jewelry gör lugna lätta smycken i återvunnet guld och återvunnet silver med stort miljöfokus, med kollektioner för både vardag och fest. Magdalenas vision är att göra det enklare att konsumera hållbar.

– Vad är meningen med att vara miljömedveten om man måste stånga sig blodig för att hitta produkter man kan köpa och använda med gott samvete? Att man ska kunna sätta guldkant och den lilla extra lyxen i livet utan ett stort klimat- eller miljöavtryck, skriver Magdalena på sin webbsida

Juryns motivering

”Med en tydlig idé om livsstil och företagande i förening skapar Årets Nytänkare i Tranås en internationell framgång med en hållbarhetsdriven affärsmodell.”

Om Tillväxtstiftelsen:

Tillväxtstiftelsens ändamål är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län. Stiftelsens uppdrag är långivning, bidrag och utfärdande av stipendier till innovativa företag i tidiga faser. I uppdraget ingår också att anordna utbildningar och seminarier.

Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamheter med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.

Foto: Tranås United