Kicks väljer Progressive Safetys säkerhetslösning

Nyligen vann vårt inkubatorsbolag Progressive Safety pris för sin mobila upphängningsanordning för handbrandsläckare på Security Awards. Nu får de en rikstäckande genombrottsorder från kosmetikkedjan Kicks.

Progressive Safety designar och tillverkar produkter som ökar tillgängligheten för existerande brandskyddsprodukter. Genom smarta och enkelt designade produkter skapar företaget möjlighet för att alla oavsett ålder, kön och eventuell funktionsnedsättning kan få med sig dagens tunga brandsläckare för att snabbt bekämpa en brand. För sin smidiga brandsläckarvagn Easy Extinguish prisades de i kategorin Årets Säkerhetslösning 2016 i Security Awards i slutet av oktober.

Nu har affärskedjan Kicks har valt att utrusta samtliga sina butiker i Sverige med den unika produkten.

Vi strävar ständigt efter att öka säkerheten för vår personal och våra kunder och vi har som mål att ständigt ligga i framkant i detta arbete. Progressive Safetys mobila upphängningsanordning löser ett verkligt problem och ökar tillgängligheten till det existerande brandskyddet i samtliga våra butiker i Sverige, säger Michael Jansson, Security Manager på Kicks.

Progressive Safety är en del av Science Parks Inkubatorsprogram.