Internationell startup-tävling åter till Jönköping

För tredje året i rad arrangeras den internationella startup-tävlingen Betapitch på Science Park i Jönköping. Den 15 oktober 2018 återvänder Betapitch till Jönköping för att utse en vinnande idé som får presentera sig på den internationella finalen i Berlin i november.

Betapitch är den internationella startup-tävlingen som går av stapeln på tolv särskilt utvalda och entreprenörstäta platser runtom i världen. Tillsammans med världsstäder som Kairo, Seoul, Lissabon och Hamburg är Jönköping utvald som en av städerna där en finalist ska utses.

I varje stad väljs åtta tävlande ut som får pitcha sin affärsidé inför en jury. Vinnaren får en biljett till finalen i Berlin i november där hen får presentera sin idé för internationella investerare, och bland annat har chans att vinna en resa till Silicon Valley och 5000 Euro.

Pengar, kontorsplats och rådgivning i vinstpotten

I Jönköping arrangeras tävlingen av Science Park Jönköping. Här utses en vinnare som utöver finalplatsen får rådgivning av Science Parks affärsutvecklare och en kontorsplats i coworkingytan Spark i sex månader. Vinnaren får också ett resebidrag på 5000 kr inför finalen.

Så går pitcharna till

  • Varje pitch får vara max fem minuter lång. Därefter följer fem minuter för juryfrågor.
  • Samtliga pitchar sker på engelska.
  • Vinnaren annonseras i slutet av kvällen.

Jury

  • Simon Markström, European Patent Attorney, AWA Patent
  • Lovisa Skyborn, Affärsutvecklare och Investment manager på Scicence Park Jönköping, samt tidigare VD på Jönköping Business Development

Fler jurymedelmmar meddelas inom kort.

Trustcruit

2018 var det teamet bakom Science Park-bolaget Trustcruit som kammade hem vinsten i Jönköping, med sin feedbacktjänst som mäter kandidatupplevelsen och samlar in feedback från kandidater som sökt tjänster, varit på intervju eller som fått en anställning.

– Förra året vann vi Betapitch-finalen i Jönköping och fick förmånen att pitcha inför investerare i Berlin, på den stora finalen. Betapitch Berlin var extremt väl anordnat. Många bra kontakter knöts och jag träffade många intressanta investerare och kontakter under tävlingen, säger Simon Werner Zankl, CEO och medgrundare av Trustcruit.